Suceava în 2009 - Aprilie

Flutur aduce lumină de la Ierusalim cu avionul lui Dinu Patriciu. Lumina ajunge şi la Humor unde aşteptau nerăbdători Traian Băsescu, Maria şi EBA. În centru ne trezim cu un ou uriaş care nu ştim la ce foloseşte dar care a costat vreo 75.000 de lei, Udrea se dă cu bicicleta îmbrăcată cu ie bucovineană, nimeni nu vrea să cumpere Termica, la Clayderman se intră gratis iar consilierii lui Flutur au alergie la culoarea galbenă. Cam asta s-a întâmplat în aprilie 2009. Detalii mai jos.


- Nicio ofertă pentru privatizarea Termica SA. Se organizează altă licitaţie.

- Ciobănescul românesc de Bucovina a fost recunoscut de Federaţia Chinologică Internaţională

- Primarul din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, a omorât o femeie (accident rutier)

- Steagul de luptă al lui Ştefan cel Mare a ajuns la Suceava după cinci sute de ani.

- Flutur a adus lumină de la Ierusalim. A ieşit un întreg tămbălău la nivel naţional. Plus adâncirea conflictului între ÎPS Pimen [cunoscut la serviciu, sau mai bine zis de servicii, sub (pseudo)numele de Petru, sau Sidorovici] şi PF Daniel, care la rândul lui a adus lumină de la Ierusalim, fiecare împărţind lumina adusă pe filieră proprie. 

- Băsescu, Traian şi Maria, au luat şi ei lumină adusă de Flutur de la Ierusalim. Păi dacă i-a prins Învierea în judeţul Suceava, la Mănăstirea Humorului.

- Oul uriaş ajunge la Suceava. A fost livrat fără probe de îmbinare. Vreo 20-30 de oameni au muncit patru zile să îi dea o formă cât de cât ovoidală (foto). Suficient cât să fie înscris într-o carte a recordurilor. Nu, nu e Guinness Book, altfel se numea...

- Elena Udrea şi-a luat ie şi traistă. Bucovinene. Numai bune de o plimbare cu bicicleta pe litoral.


- Ţeapa Clayderman. Aproape patru mii de funcţionari prin instituţiile publice, angajaţi ai primăriilor din judeţ sau membri de partid au fost obligaţi să cumpere bilete la concertul lui Richard Clayderman de pe Stadionul Areni (foto). La concert au fost vreo 10.000 de persoane. Care au intrat gratis, evident.

- Expoziţie Victor Brauner la Muzeul de Istorie.

- Virginel Iordache reales. Preşedinte. La al enşpelea congres al PSD Suceava.

- Pe o parte din trotuarele oraşului au fost desenate nişte linii albe care ar delimita aşa-numitele piste pentru biciclişti. Despre stâlpii şi gardurile de pe traseul pistelor pentru biciclişti vreu să scriu de mai multă vreme. Acum aştept să dispară gheaţa de pe trotuare.

- În faţa Palatului Administrativ a fost pusă o căruţă cu ouă vopsite. Oul de culoare galbenă au fost revopsite peste noapte. Evident din cauză că este culoarea PNL. Consilierii lui Flutur au spus că vopseaua era de proastă calitate şi s-a scorojit. 

- Poliţia Comunitară se războieşte cu porumbeii din centru. Pentru că ar distruge florile...

- Gavril Mîrza este scos de sub urmărire penală în dosarul Suceava - Utilităţi şi Mediu

- Basarabenii din Suceava au protestat împotriva reprimării revoluţiei de la Chişinău.

- La Parchetul din Rădăuţi se întâmplă treburi tare ciudate, dar mai ales deocheate.

- Ioan Radu este numit antrenor principal la FC Cetatea. Pe Ovidiu Murariu nu l-a ajutat cu nimic seria de rezultate pozitive din prima parte a returului.

Suceava în 2009 :

 - Ianuarie 
 - Februarie
 - Martie

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. pentru R.Moldova aprilie a fost un moment istoric.
    Mă bucur că n-ai uitat să reaminteşti de mitingul basarabenilor din Suceava din 7 aprilie. :)

    RăspundețiȘtergere