De ce au fost interzise autobuzele Iulius Mall şi Real?

A anunţat primarul Ion Lungu că va interzice circulaţia autobuzelor şi microbuzelor care transportă gratuit clienţi la Iulius Mall şi Real. Explicaţia oficială este că încasările societăţii TPL au scăzut în ianuarie 2010 faţă de ianuarie 2009 cu 10% dar şi că reprezentanţii magazinelor amintite ar fi anunţat că îşi transportă de fapt proprii angajaţi.

Eu cred că niciunul dintre aceste motive nu este cel real.
Cu cele câteva microbuze şi autobuze sunt transportate zilnic cel mult două-trei sute de persoane. Eu fost şi la Iulius Mall şi la Real cu autobuzele gratuite. Nu am fost mulţumit de serviciile acestora pentru că programul nu este clar afişat şi niciodată nu ştii cât ai de aşteptat. Mai ales nu am fost mulţumit de comportamentul şoferilor de la Iulius Mall care îi tratau în bătaie de joc pe clienţi. Dar asta nu înseamnă că autobuzele nu erau utile.

De ce cred că argumentele menţionate de Lungu sunt false? În primul rând pentru că nu cred că încasările TPL au scăzut din cauza existenţei acestor microbuze gratuite. Explicaţiile sunt cu siguranţă altele.

În primul rând, din ianuarie 2009 a venit o criză economică puternică şi probabil mulţi suceveni preferă să meargă pe jos decât să dea 1,5 lei pe un bilet TPL.

În al doilea rând, din prima zi a anului abonamentele TPL s-au scumpit cu 20 de lei, ajungând la 50 de lei. O sumă enormă pentru mulţi suceveni. Nici nu este de mirare că multe persoane probabil au renunţat să folosească serviciile TPL.
Să nu uităm şi că şoferii microbuzelor TPL nu dau aproape niciodată bilet.

Nici că Iulius Mall sau Real s-au ascuns că transportă clienţi nu cred, pentru că pe maşini scrie mare "Transport gratuit".

Cred că substratul este altul. Cu siguranţă cei de la mall şi de la Real nu au fost atenţi cu cine trebuie.

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. la aceeasi concluzie voiam sa ajung si eu. Bine spus

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Dinule, abonamentul la autobuz era 45 lei pe o linie si a scazut de la 90 lei la 50 pe toate liniile.
    2. Nu confunda microbuzele ATPL cu cele TPL. La primele ai dreptate, nu dau niciodata bilet

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cosmin

    1. Mea culpa. Ai dreptate, abonamentul a ajuns de la 30 la 45 de lei dupa ce s-a scumpit biletul de la 1 leu la 1,5 lei. Si acum a ajuns la 50 de lei.

    Dar sa spui ca s-a ieftinit nu e corect. Asta spune Lungu pentru a prosti pensionarii. Cine isi cumpara abonament pe toate liniile? 98% isi cumparau doar abonament pentru o linie. Deci acum platesc mai mult pentru ca sunt obligati sa isi cumpere abonament pentru toate liniile desi nu a nevoie.

    2. Nu confund ATPL cu TPL. Iti spun sigur ca soferii microbuzelor TPL, societatea Consiliului Local, nu dau bilete. Sau cand taie bilet il revand. Mi s-a intamplat chiar mie sa imi ceara soferul biletul cand am coborat din microbuz. I-am ras in nas, evident. Dar cati fac ca mine?

    RăspundețiȘtergere