Ce caută Turul Ciclist la Suceava? (VIDEO)

Gheorghe Flutur şi Ion Lungu, adică şefii de la judeţ şi municipiu, au anunţat că au devenit parteneri ai Federaţiei Române de Ciclism pentru organizarea pe teritoriul judeţului Suceava a două etape din Turul ciclist al României.

Mai exact, prin iunie-iulie, prin judeţul nostru, inclusiv prin municipiul Suceava, vor trece nişte băieţi călare pe biciclete, care se vor întrece pentru a ajunge primii la o oarecare linie de sosire. Nu ştiu dacă v-aţi uitat vreodată la o astfel de competiţie. Bicicletele folosite la turul ciclist sunt mai mult învăţate cu autostrăzile din vest decât cu mocirla din Suceava.

Eu mă întreb dacă, atunci când au stabilit traseul, cei de la federaţia de ciclism au trecut prin Suceava pentru a vedea cum arată drumurile. Sunt sigur că nu au venit pe aici. Ar fi rămas blocaţi printre gropi.

Dacă aş fi în locul lui Flutur sau a lui Lungu le-aş transmite concurenţilor să îşi facă asigurare CASCO pentru biciclete înainte de a intra în judeţ.

Şi aş cheltui nişte bani cu folos pentru a tipări un manual care să îi înveţe pe bicicliştii profesionişti cum să se ferească de miliardele de gropi din Suceava (judeţ şi, mai ales, municipiu).

Un prim pas pentru un astfel de manual poate fi citit aici.

De asemenea, o idee foarte bună ar fi ca bicicliştii să primească câte un CD cu filmul de mai jos, care conţine sfaturi prin care bicicliştii sunt învăţaţi cum să evite gropile de pe străzi. 




Şi ca bonus vă ofer o demonstraţie despre ce se poate întâmpla dacă participanţii la Turul Ciclist al României nu vor fi învăţaţi cum să se ferească de gropi. Eu zic că nu e de râs. Chiar insist să facem un manual de evitare a gropilor şi, neapărat, o hartă a gropilor din oraş.



Din partea Federaţiei nu cred că bicicliştii vor primi cine ştie ce sprijin. Aştia nici măcar numele sportului pe care îl practică nu ştiu să îl scrie corect:

Trimiteți un comentariu

9 Comentarii

  1. Sigur, privind catre starea soselelor din judet, ma intreb acelasi lucru... Probabil, acest aspect a contat decisiv si in alergerea traseelor. Una dintre etape se va desfasura intre Vatra-Dornei si Suceava, o drum acceptabil desi s-a bagat un camion de bani in asfaltarea. Nu stiu cum arata portiunea dintre Vama si Radauti... prin Palma.

    Cat despre subiectul in sine, un Tur Ciclist al Romaniei poate promova aceasta tara mai ieftin si mai eficent decat toate festivalurile Elenei Udrea. Spre exemple Le Tour este poate cel mai important eveniment sportiv din Franta si cred ca-i aduce un capital de imagine extraordinar. Trei saptamani, vreo 100 de ore de transmisii live din toata Franta, cu prezentarea fiecarui orasel prin care trece caravana, de la obiective turistice pana la mancaruri specifice zonei respective. Toate astea numai pe Eurosport, un canal cunoscut doamnei Nutzi. Numarul telespectatorilor care urmaresc in iulie Turul Frantei sare cred de 1 miliard, fara sa-i punem la socoteala pe cei care vin sa vada evenimentul la fata locului.

    Aici e nevoie insa de bani si putina minte si de traditia, pe care noi nu avem decat in oina, nicidecum in ciclism. Iar peste toate dainuesc drumurile patriei si prostia din guvern. Mai multe despre Le Tour sau Marco Pantani iti povestesc la un sprit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dinule, daca ai vazut vreodata cursa Paris - Roubaix, ai sa intelegi exact ce tip de bicicleta vor folosi ciclistii.

    Prin 2007 au fost anulate trecerile pe Mestecanis si Tihuta pentru ca DN17 era in refacere. O etapa buna ar fi Campulung - Bistrita, pe portiunea asta este si drum. Daca am avea drumuri, ce etape ar iesi pe Mestecanis, Ciumarna, Tihuta, Trei Movile, Puzdra si creme de la creme o etapa cu final pe Rarau. Mai e mult pana departe si deocamdata doar gargara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da... Raraul ar putea fi un fel de Mont Ventoux din Turului Romaniei.

    Sa'ti mai dau cateva cifre din Le Tour 2009...

    170 de tari vor transmite in direct 2400 ore din Turul Frantei pe 78 de posturi TV, estimandu-se o audienta de 2 miliarde de telespectatori.

    15.000.000 de spectatori vor asista dupa estimarile organizatorilor la marea cursa ciclista, o treime dintre acestia fiind turisti straini.

    500.000 de spectatori prezenti pe marginea soselei la etapa de pe Mont Ventoux... cam cat aduna 50 de derbyuri bolsevice intre Steaua si Dinamo la fotbal.

    http://www.youtube.com/watch?v=cU4azlaV1Ko

    Si mi-am adus aminte de un articol bun despre perioada romantinca a ciclismului si despre ce a insemnat lupta dintre Marco Pantani si Lance Armstrong...

    http://www.adriangeorgescu.ro/2008/03/01/nesfarsita-lupta-dintre-lance-si-marco/

    RăspundețiȘtergere
  4. Perioada romantica era aia cu Binda, Coppi, Bartali, Anquetil si pana la Merckx, inclusiv.

    Perioada Pantani - Armstrong - Ullrich e perioada EPO

    Acum cu Contador suntem in perioada EPO de generatia a treia.

    RăspundețiȘtergere
  5. De-abia astept sa-i vad pe vajnicii ciclisti pedaland printre si prin gropile de pe strada Gheorghe Doja,Cuza Voda,Tineretului,etc.Vor avea nevoie de Tiruri intregi de roti si piese de rezerva.Apoi vor merge Suceava Liteni Botosani,sau Gura Humorului Campulung,iar proba de catarare pe Campulung Rarau.
    Propun Consiliului Judetean ca in afara de DRUMUL LEMNULUI,DRUMUL DE PASTE,DRUMUL TALIENILOR(probabil ca Vitoria Lipan umbla prin munti cu toporisca sa loveasca in crestetul capului un anumit personaj)sa inaugureze urmatoarele:
    DRUMUL OASELOR,DRUMUL TELESCOAPELOR ASASINATE,DRUMUL CAPETELOR DE BARA NENOROCITE,DRUMUL BUCSELOR POCNITE

    RăspundețiȘtergere
  6. zara dai foc dac nu ai benzina si bricheta iti imprumut io

    RăspundețiȘtergere
  7. Apropo de drumul talienilor.Daca Vitoria Lipan ar merge acuma pe acest drum nu l-ar mai gasi niciodata pe Nichifor Lipan.La ce gropi sunt acuma calul ar cadea cu ea cu tot in ele.Pe vremea aia si drumurile erau mai bune.Vorba aia,evoluam domnilor

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca tot s-a amintit de drumul DN 17.Am urmarit foarte atent evolutia acestui drum incepand din 2004.Atunci Miron Mitrea era ministrul transportului PSD.La licitatia organizata firma greceasca MACHLOS a iesit pe locul 7.Miron Mitrea care era la sfarsit de mandat a semnat cu aceasta firma (comisionul de 10 milioane euro)si asa aceasta firma obscura a prins aceasta lucrare de importanta vitala pentru tara noastra(face legarura intre MOLDOVA si BISTRITA ARDEAL
    Cu avansul de 300 milioane de euro firma greceasca care avea sediul intr-un apartament in Bucuresti a cumparat utilaje second hand si a demarat lucrarile.
    In 6 ani s-au facut aceste lucrari.
    Lucrarile sunt de proasta calitate.Drumul nu a fost tasat corespunzator astfel ca au inceput sa apara fisuri in curbe si in portiunile unde exista diferente de nivel.De asemenea contravantuirile (zidurile de protectie contra alunecarilor de teren )nu au fost turnnate din beton ci s-au facut din placi de beton care nu prezinta aceeasi rezistenta.Asfaltul este de proasta calitate (un amestec dubios de zgura si pietris).Drept urmare in zona MESTECANIS au alunecat 7 masini in prapastie(asfaltul nu prezinta aderenta)REALITATEA TV a mentionat ca in 6 ani INSPECORATUL PENTRU CONTROLUL CONSTRUCTIILOR SUCEAVA nu a intocmit macar un raport in care sa constate oarece deficiente.
    De asemenea firma MACHLOS a primit 2 milioane euro pentru refacerea vegetatiei(HOOOHOOOHOOO)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce sa mai zicem de mascarada care s-a intamplat cu firma SC COLAS.Aceasta firma a castigat lucrarile de finalizare a portiunii DN 17 Gura Humorului- Campulung si CENTURA Sucevei.
    Deci vine ministrul Berceanu sa vada lucrarile.
    La centura Sucevei firma SC COLAS aduce oameni,utilaje(ca pe vremea impuscatului).Sa-i ia fata ministrului si lui Flutur.La Gura Humorului nemaiavand oameni a luat sateni,le-a dat salopete.TRAIASCA CONDUCATORU.

    RăspundețiȘtergere