Cum să inventezi o vedetă peste noapte

Nu ştiu cine este don'şoara din imagine şi nici de ce a fost transformată în vedetă peste noapte.

Clar este că toată presa din capitală (cu o excepţie despre vom vorbi imediat) a preluat imediat o miniciună gogonată livrată de miliţienii de la IGPR.

Mai exact, toate ziarele şi televiziunile au povestit despre Elena Scrijoschi, studentă la Academia de Poliţie, că a găsit la Suceava o geantă cu 100.000 de euro pe care a dus-o la colegii ei, "fără să se gândească măcar o singură clipă să oprească banii".

Ce au uitat miliţienii de la Bucureşti să spună şi ziariştii să întrebe este că don'şoara era doar un fel de băgător în seamă pe lângă o echipă de poliţişti care făceau o razie printre valutiştii din zonă şi că geanta a fost găsită chiar într-o casă de schimb valutar care era controlată de poliţişti.
Într-adevăr, mare descoperirea!

Între timp aflu că viitoarea miliţistă a fost felicitată chiar de ministrul Blaga pentru miniciuna gogonată cu care a umplut presa. Ia uitaţi ce scria azi chiar pe site-ul Poliţiei Române:

Mulţumiri scrise transmise unei studente a Academiei de Poliţie
Pentru rezultatele bune obţinute pe perioada stagiului de practică, şi în special, pentru spiritul civic şi comportamentul exemplar manifestat în îndeplinirea misiunilor încredintate, ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a transmis mulţumiri scrise Elenei Scrijoschi, studentă în cadrul Academiei de Poliţie “A.I. Cuza”- Arma “Poliţie”.
Viitoarea poliţistă, în prezent studentă în anul al treilea, în timpul desfăşurării stagiului de practică la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, în cadrul unei acţiuni, a găsit o sumă de bani. Tânăra a dovedit spirit civic, a informat imediat şeful echipei din care făcea parte şi a predat suma de bani.

Să nu lungim povestea, uitaţi şi articolele prin care miliţienii au fost prinşi cu mâţa-n sac.

Jurnalul Naţional:  Bâlbele unei fapte bune

Obiectiv de Suceava: Banii confiscaţi de poliţie de la valutistul Gulei au făcut vedetă o studentă de la Academia de Poliţie 

Încă o lecţie despre o tehnică simplă de manipulare folosită prin mass-media. Cel care furnizezaă o informaţie umflată artificial mizează pe faptul că ziariştii nu bănuiesc că se bagă dezinformări la greu şi când e un subiect "de bine".
Să mă mai întrebaţi de ce nu am încredere în miliţieni...

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. dar poate ca fata nu a participat la minciuna, poate doar a raspuns la intrebari iar intrebarile au fost pus cum au fost puse... :) special pt. a crea o stire. sau poate ca desi fata facea parte dintr-o echipa, poate a avut posibilitatea de a pastra banii dar nu a facut-o. :) o varianta nu o exclude total pe cealalta. eu cred ca televiziunile si ziarele sunt mult mai vinovate pt. poveste. pai daca ceva atat de simplu este rastalmacit...de unde sa mai asteptam investigatii si alte lucruri specifice presei ?

    slideshow-ul cu poze din dreapta ma ameteste. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Marius Muscalu

    1. Sa citesti te rog articolul din Jurnalul National. In special ce spune fata

    2. Slide-ul o sa il scot in cel mai scurt timp, m-am plictisit si eu de el :P

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie mi s-a parut ciudata aceasta stire si chiar ma gandeam ca o replica regizata a celor din politie ca sa incerce sa isi mai spele nitel imaginea patata de prea multe ori in ultima perioada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt curios cat si cui a dat spaga sa intre la academie. Acolo se poarta cheia de la masina.

    RăspundețiȘtergere
  5. am inteles ca don'soara este de loc chiar din Suceava, sa aiba lucrul asta vreo relevanta in toata povestea asta?

    RăspundețiȘtergere