Hai cu kitsch-ul la Bruxelles!


Zilele astea o gaşcă de politicieni şi câţiva funcţionari publici de prin Consiliul Judeţean au năvălit cu căţel şi purcel tocmai la Bruxelles, acolo unde Petru Luhan a fost exilat, anul trecut, chiar de către propriul partid.  

Luhan nu o duce deloc rău şi, chiar pe banii Parlamentului European, a copiat modelul circului şi kitsch-ului grotesc aplicat de PDL prin oboarele judeţului Suceava şi l-a exportat cu tot cu participanţi la Bruxelles.

Probabil că aţi citit prin presă zilele astea despre cât de mare succes a avut promovarea Bucovinei la Bruxelles. Tâmpenii!
În primul rând nu înţeleg de ce a fost nevoie să se plimbe la Bruxelles toţi funcţionăraşii de prin Consiliul Judeţean. Cum au promovat ei Bucovina şi turismul din zonă. Vreo doi din cei care au mers acolo nu vorbesc nici măcar limba rusă la nivelul unei simple conversaţii.

Apoi, ce căutau parlamentarii şi, mai ales, ce căuta Petrea Dulgheru deghizat cu costum popular şi cu cobze de păstrăv în braţe, pe holurile Parlamentului European? Cum anume promovau ei Bucovina?

Şi mai am o curiozitate. Folcloristele de la ansamblu cu ce scop au fost plimbate la Parlamentul European?

Închei cu cea mai mare gogomănie posibilă. Uitaţi-vă la fotografii şi cruciţi-vă. Cum credeţi că au încercat ai noştri ca brazii să îi convingă pe europenii care din întâmplare au trecut prin dreptul standului amenajat într-un colţ din Parlamentul European să îşi ia chiar e a doua zi bilet de Bucovina. Ei cum, cu mesaje scrise în limba română.

Mie nu îmi venea să cred ochilor. Cum să mergi la Bruxelles şi să afişezi bannere şi inscripţii în limba română? Halucinant!

Până la urmă, singurii care au profitat de pe urma acestei paranghelii sunt funcţionarii Parlamentului European care au ciugulit de prin mezelurile şi brânzeturile expuse şi hârţogarii din CJ care nu mai văzuseră străinătatea de prea multă vreme.

Later edit: În timp ce bostănii se distrau la Bruxelles, un concert simfonic a fost anulat pentru că temperatura din sala mare a Casei de Cultură era de doar 14 grade. No comment!



Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. E atat de comuna in ultima ani ipostaza prezentata in fotografii, incat ma intreb oare cand o sa dea lumea cu pietre dupa Flutur si ai lui cand o sa vina sa ii mai prosteasca iar in fata.

    Apropos de turism si de cai de acces, calea ferata de la Gura-Putnei la Nisipitu (Ulma) se va mai reface vreodata?

    RăspundețiȘtergere
  2. De vis editii Sucevei. :))
    Se pare ca o vraja muuuult mai puternica a invins: PROSTIA OMENEASCA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Baietii veseli au mai prins o paranghelie pe banii nostri.E frumos sa mergi la Bruxelles moca ,mancare ,bautura si tot ce trebe.ma mir ca nu a fost tot Consiliu Judetean si toata Primaria.Meritau baietii.Ca si asa orasul arata ca o floare.curat si asfaltat.
    Cat despre concertele la Casa de Cultura tot timpul a fost frig in sala aia si am stat cu paltonul.Muzicantii din Botosani au cantat si la 10 grade saracii numai ca acum era si un artist de renume invitat si care avea o vioara Stradivarius.Pe buna dreptate a refuzat sa cante.Si uite asa merge omul sa se delecteze cu un concert de Paganini,dar se trezeste repede la realitatea cenusie si mizerabila.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata ca vajnicul presedinte a mers la Cracovia cu ocazia tragicului eveniment.Interesant e modul in care s-a dus.Pana la Oradea cu elicopterul si apoi cu masina prin Ungaria si Slovacia.De ce a mers cu elicopterul pe teritoriul tarii noastre?Pentru ca daca mergea cu masina ar fi facut pe drum mai mult decat din Ungaria In Polonia.Pe drum si hartoape,nu pe autostrazi.Poate asa domnul presedinte vede ce infrastructura au tarile care merita sa fie in UE(ca noi vai de noi)Am vazut si ce inseamna Polonia si poporul polonez.O natiune greu incercata dar care de fiecare data a renascut din propria cenusa,o natiune mandra si trufasa in sens pozitiv.A fost singura tara din UE care nu a fost afectata de criza si in 2009 a avut crestere economica.TOT RESPECTUL.
    In relatia cu UE si-a impus interesele proprii si se vede acest lucru.Nu ca noi care suntem slugarnici.L-am vazut pe presedintele nostru la summitul NATO din Germania.Nu-si gasea locul si nimeni nu-l baga in seama.La poza nu stia unde sa stea.S-au ferit de el si Sarkozy si Berlusconi.Cand l-a intampinat Merkel pe covorul rosu in loc sa treaca prin fata ei s-a scurs slugarnic si aplecat prin spate.Astia suntem noi.Polonezii au negociat la sange tratatul de la lisabona.Noi l-am semnat in alb.

    RăspundețiȘtergere
  5. si pe langa toate astea poate nu l-ati auzit pe Flutur ce minciuni le spunea europenilor. Cu cata nonsalanta le povestea strainilor cum pensiunile din Bucovina au fost ocupate in proportie de 85% sau ce proiecte de exceptie a promovat el ca presedinte de Consiliu Judetean. Cred ca nenea Flutur este bolnav de mania infloririlor, ca prea le infloreste pe toate.

    RăspundețiȘtergere