Se scumpesc biletele TPL la 2 lei?

TPL a cerut Consiliului Local scumpirea biletelor de autobuz şi maxi-taxi de la 1,5 la 2 lei. Lucru cu care eu nu sunt deloc de acord. În curând autobuzele TPL vor ajunge mai scumpe decât taxiurile. Iar despre atitudinea şoferilor şi taxatoarelor nici nu vreau să aduc vorba.

Despre altceva vreau să vorbesc. Haideţi să vedem cum funcţionează matematica în presa locală. Dacă o luăm băbeşte, de la 1,5 la 2 lei scumpirea este de fix 33,33%.
Nu ştiu după ce reguli matematice au calculat colegii de la Monitorul de Suceava şi Crai Nou dar lor le-au ieşit cu totul alte rezultate.

La Monitorul, scumpirea este de 14%. Adică biletul ar ajunge la 1,71 lei.




La Crai Nou scumpirea e de 25%. În acest caz biletul ar ajunge la 1,87 lei.




Voi sunteţi de acord cu scumpirea biletului TPL la doi lei?

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Să le mai sară o roată la autobuze cum am păţin anul trecut........

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum măsa prețul unui bilet să crească așa repede pe parcursul a unui an jumătatea. De la un leu, la un leu și 20 de bani, apoi la 1 leu și 50 de mai și mai nou la 2 lei.
    Dacă ar fi să facem calcul TPL trăiește în puf la câte persoane circulă zilnic cu autobuzele. Bun 2 lei un bilet, dar serviciile se ridică la cererile călătorilor?
    Nu înțeleg cum au tupeul, ca într-un oraș așa mic cum e Suceava biletul să fie 2 lei atât timp cât în alte orașe e mult mai mic.
    Și să înțeleg că vor fi scumpiri și la abonamente ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Florin M , In Suceava avem doar autobuze, adica vehicule care merg cu motorina. Motorina s-a scumpit de 100 de ori in ultimul timp si s-a mai majorat TVA-ul. Alte orase mai destepte folosesc si transportul electric care este mult mai economic si cel mai ecologic si din cauza asta isi permit preturi mai mici.
    Durata de viata a unui troleibuz este dubla iar costurile de intretinere a troleibuzului sunt mult mai mici, in schimb pretul unui troleibuz este mai mare si la care se adauga intretinerea firului de contact, dar curentul electric e mai ieftin. Deci daca vrei pret mai mic, sa inteleg ca vrei troleibuze.

    RăspundețiȘtergere