Fals în acte? Petru Luhan a "uitat" să-şi declare agenţia imobiliara

Fals în acte? Petru Luhan a uitat să-şi declare agenţia imobiliarăÎn ultimii trei ani, de când ocupă o funcţie publică, europarlamentarul Petru Luhan a "uitat" să treacă în declaraţia de avere şi în cea de interese că este asociat unic şi administrator al unei agenţii imobiliare.

În situaţii similare, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au dispus verificarea averii celor în cauză şi trimiterea lor în judecată pentru fals în declaraţii.

În perioada amintită, Petru Luhan a ocupat funcţiile de administrator public al judeţului Suceava şi apoi, din 2009, europarlamentar.

Potrivit legii, cele două funcţii publice ocupate de Luhan sunt incompatibile cu calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, fapta fiind sub incidenţa sancţiunii penale.

De asemenea, faptă de natură penală este şi omisiunea declarării calităţii de asociat la o societate comerciale.

De fapt, în ianuarie 2008, Petru Luhan a înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti firma SC Luhan-Prop SRL. Luhan era asociat unic şi, în acelaşi timp, administratorul societăţii comerciale.  (vezi facsimil dreapta sus, click pe imagine pentru mărire)

În mai-iunie 2008, Luhan este prezentat de Gheorghe Flutur ca o mare speranţă a politicii şi administraţiei sucevene. În octombrie, Luhan este numit administrator public al judeţului Suceava, funcţie pe care o deţine până în iunie 2009, când este ales europarlamentar pe lista PDL.

În toată această perioadă, Luhan a omis să declare că este asociat unic şi administrator al firmei Luhan-Prop SRL Bucureşti. În facsimil găseşti declaraţia de interese din iunie 2009, una mai nouă nu am găsit. În declaraţie, Luhan spune că are acţiuni doar la BRD, Erste Bank, SIF Moldova şi Transgaz. Nimic despre propria sa firmă.

A se observa că deasupra semnăturii scrie negru pe alb că "Prezenta declaraţie constituie act public şi răspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate". Click pe imagine pentru mărire.

Fals în acte? Petru Luhan a uitat să-şi declare agenţia imobiliară

Între timp, Luhan a decis să renunţe la afacerea cu imobiliare şi a început demersurile pentru dizolvarea firmei. Europarlamentarul PDL nu a renunţat însă niciodată la calitatea de administrator al societăţii, incompatibilă cu funcţia publică.

Am intrat chiar în posesia unui document din aprilie 2010, referitor la bilanţul contabil al firmei Luhan-Prop SRL pe anul 2009, semnat de administratorul Petru Luhan, evident unul şi acelaşi cu europarlamentarul Petru Luhan. Vezi facsimil.

Fals în acte? Petru Luhan a uitat să-şi declare agenţia imobiliară Fals în acte? Petru Luhan a uitat să-şi declare agenţia imobiliară

Voi credeţi că este posibil ca Luhan să aibă probleme cu inspectorii de integritate pentru că a "uitat" să-şi declare agenţia imobiliară? Riscă el o anchetă pentru fals în declaraţii şi incompatibilitate cu funcţiile publice europarlamentar şi, anterior, de administrator public al judeţului Suceava?

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. Scrie acolo cumva BILANT DE LICHIDARE ? la 31.12 2009 ?

    ar fi fost interesant sa vedem si ce cifra de afaceri a avut in tot acest timp adica daca firma a miscat ceva sau a fost suspendata sau pe punctul de a fi lichidata ( stim ca in Romania lichidarea unei firma dureaza mult de tot )

    Daca firma a facut afaceri cat timp el a avut acele functii atunci este o problema ( cel putin din punctul meu de vedere ) daca era suspendata sau in lichidare atunci nu poate fi acuzat

    Presupun ca era pe pucntul de a fi lichidata sau suspendata ca de altfel muta actele fimei pe un mebru al familiei sau pe un apropiat si firma continua sa faca banuti

    Asteptam detalii

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşa cum am scris şi în articol, Petru Luhan a început demersurile de dizolvare a societăţii iar în 2009 firma nu a avut activitate.

    Totuşi, până când firma nu este radiată din Registrul Comerţului prin deicizia unui judecător el rămâne asociat unic şi administrator.

    Legea privind incompatibilităţile şi declararea averilor nu face nicio diferenţă între societăţile cu şi cele fără activitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok teoretic ai dreptate dar aicea e si problema legilor din Roamania daca eu sa zicem ajung intr-o fucntie publica si am o societate voi fi incompatibil ar trebui sa imi radiez firma inainte , de parca eu stiu daca ajung acolo sau nu .
    Cred ca o solutie mai buna pt Petru Luhan era sa schimbe adiministratorul firmei ( dar atunci se ajungea la cirul ca are firma si ca face afaceri datorita functiei pe care o detine) .

    In Olanda o firma se face in 15 minute si se radiaza tot in 15 minute - Olanda e Olanda si Romania e Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta este cel mai penibil articol pe care l-am vazut in viata mea. Domnule Zara ai scazut mult in ochii mei, nu imi vine sa cred de cat de infantil este motivul acestui articol. Te-ai suparat ca vacarul pe sat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule, cred ca mai intai ar trebui sa verificati. Societatea despre care dumneavoastra vorbiti nu mai exista, a fost radiata cu data 16 Nov 2010. Intrati pe site-ul MInisterului Finantelor ...
    http://voes.mfinante.ro/codfiscal/codfiscal.html

    RăspundețiȘtergere