Cuţitarul liber, hoţii în arest

Îl mai ţineţi minte pe Făt Frumos cum îl provoca pe Zmeu (sau viceversa) la luptă dreaptă în săbii, buzdugane, bărdiţe, ostreţe, lanţuri împletite cu sârmă ghimpată sau ce-o mai fi inventat armurierii vremii.

Ei bine, la fel se întâmplă în ultima vreme prin unele stabilimente din oraş, fie ele bodegi cu scaune de plastic sau crâşme de fiţe burduşite de puştani cu urme de sare pe la nas.

Un individ snopit în bătaie sâmbătă seară, altul duminică, trei hăcuiţi luni noapte. Poliţia dă din umeri şi aproape că a ameţit de la atâtea cercuri de suspecţi.

Individul care a înţepat trei persoane într-o crâşmă din buricul târgului s-a predat singur. Ce credeţi că fac poliţiştii. Îl trimit frumuşel acasă. Nici gând de vreo propunere de arestare preventivă.

Dacă ăsta care a băgat cuţitul în trei persoane nu e pericol social, cine o fi?
Probabil că cei trei cetățeni din Şcheia care au furat un bazin metalic şi un calorifer, individul care a furat un pumn de cercei dintr-o bijuterie din Rădăuţi, cei doi tineri care au furat câţiva metri de cabluri din cupru prin Fălticeni sau alţi doi care au furat nişte cabluri de prin Marginea.
Lucrurile astea s-au întâmplat în ultimele două săptămâni, iar indivizii au fost duşi la judecător pentru arestare.

Ăştia sunt, ce-i drept, al naibii de periculoşi pentru siguranţa societăţii. Bine că individul care şi-a testat şişul pe trei persoane umblă liber prin târg, el e inofensiv.

Poliţia nu vrea să se gândească că acel cuţitar poate sta diseară la masa de lângă tine. Şi ce dacă o avea din nou chef de harţă? Las' că e spectacol prost la Siret. Au cu ce să ne distragă atenţia.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Dinule, pe fond logiga ta nu e gresita. Un individ care ataca cu cutitul nu trei, ci doar o singura persoana ar trebui sa stea dupa gratii. Macar o zi, sa vada cum e.
    Pe de alta parte, legislatia prevede mai multe conditii pt ca un individ sa fie arestat preventiv. In cazul nostru nu e indeplinita nici macar una dintre ele. Victimele au sub zece zile de ingrijiri medicale, incadrarea juridica e sub 4 ani de inchisoare, autorul nu are antecedente penale... ce sa=i faci, futu-i mama ei de lege. Nu=i iubesc deloc pe militieni, dar crede-ma ca ar fi preferat sa bage multi precum cutitarul din exemplul de fata dupa gratii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveau sub zece zile de îngrijiri medicale la primul control, între timp au sărit de 30. Nici acum nu e vătămare corporală?

    RăspundețiȘtergere