S-a spart buba la Poliţia de Frontieră Suceava

Gheorghe Ieremia, fostul şef al IJPF SuceavaDemisii în lanţ la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Şeful IJPF Suceava, Gheorghe Ieremie, adjunctul şefului de inspectorat, Constantin Mihai Prelipcean, Şeful Biroului CIT, şeful Biroului SCTF, precum şi alţi patru ofiteri operativi din cadrul IJPF Suceava sunt cercetaţi prealabil de o comisie de control după scandalul din Vama Siret.

Comisarul şef Gheorghe Ierimie şi adjunctul său Constantin Mihai Prelipcean au fost eliberaţi din funcţie la cerere, anunţă Mediafax. Interesant e de văzut până unde se ajunge cu cercetările. Voi ce credeţi, se opresc la pioni sau merg până la regină?



Şeful IJPF Suceava şi adjunctul său, eliberaţi din funcţie, cercetaţi prealabil alături de 7 ofiţeri

Şeful IJPF Suceava şi adjunctul său au fost eliberaţi din funcţie, la cerere, ei fiind cercetaţi prealabil alături de alţi şapte ofiţeri din cadrul inspectoratului, în urma anchetei derulate la Sectorul PF Siret, informează, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Conducerea IGPF a dispus Serviciului Control al IGPF verificarea, în regim de urgenţă, a activităţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava în urma reţinerii la începutul lunii februarie, de către autorităţile competente, a 60 de lucrători din cadrul Sectorului PF Siret pentru fapte grave de corupţie, informează IGPF.

Verificarea a vizat evaluarea rezultatelor obţinute, a competenţei şi capacităţii managementului, analiza indicatorilor specifici de performanţă, a modului de implementare a programelor şi strategiilor prioritare ale PFR, cât şi identificarea şi corectarea deficienţelor constatate.

Din verificările efectuate, au fost constatate deficienţte în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Sectorului PF Siret. Astfel, s-a constatat ineficienţa controalelor desfăşurate, ineficienţa muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare, precum şi neimplicarea sau implicarea superficială a ofiţerilor cu funcţii de conducere în activităţile de prevenire şi combatere a corupţiei interne, rezultatele la nivel teritorial pe această linie fiind nule.

Ca urmare a celor constatate, a fost dispusă măsura cercetării prealabile faţă de nouă ofiţeri, din care cinci cu funcţii de conducere, respectiv şeful IJPF Suceava, Gheorghe Ieremie, adjunctul şefului de inspectorat, Constantin Mihai Prelipcean, Şeful Biroului CIT, şeful Biroului SCTF, precum şi alţ patru ofiteri operativi din cadrul IJPF Suceava.

La finalizarea cercetării prealabile, în conformitate cu prevederile legale, faţă de aceştia vor fi luate măsurile ce se impun, în funcţie de gravitatea faptelor, potrivit sursei citate.

Alţi trei ofiţeri din cadrul IJPF Suceava au fost atenţionaţi, fiind dispuse 28 de măsuri organizatorice, respectiv de remediere a disfuncţiilor şi deficienţelor constatate atât la nivelul IJPF Suceava, cât şi la nivelul SPF Siret.

Totodată, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a aprobat eliberarea din funcţiile de conducere, la cerere, a şefului IJPF Suceava şi a adjunctului său.

În acest context, pentru asigurarea continuităţii exercitării actului managerial la nivelul conducerii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava vor fi împuterniciţi doi ofiteri operativi.

Activitatea de evaluare, efectuată de către ofiţerii specialişti din cadrul IGPF, va continua la nivelul tuturor structurilor subordonate IGPF.

În 4 februarie, Aurel Anea, patru vameşi şi 54 de poliţişti de frontieră de la PTF Siret au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucureşti. Ei sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat, fiind implicaţi în contrabandă cu ţigări.

Toţi cei 59 de arestaţi au făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti. (Mediafax)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii