Asfalt Tango... de Măneuţi

La vreo două săptămâni după Paşti, în satul Măneuţi din comuna Frătăuţii Vechi au năvălit zeci de muncitori dotaţi cu lopeţi, târnăcoape, hârleţe, excavatoare, vole şi tot felul de alte utilaje. Cum au ajuns în sat s-au şi apucat să spargă drumurile şi s-au tot lăudat că le vor asfalta ca-n palmă.

Sătenii şi-au făcut cruce şi au început să se fericească pe la colţuri că au avut nemaiîntâlnitul noroc să locuiească pe uliţa care l-a dat universului pe europarlamentarul Petru Constantin Luhan.
Deja se întrebau ce şi cum să facă să-i mulţumească lui Costică, cum îi spuneau ei când era mic şi alături de ceilalţi copii din sat bătea mingea în colbul drumului sau bodogănea de supărare că iar a fost trimis să păzească vacile pe malul pârâului, pentru faptul că există şi numai datorită lui vor vedea pentru prima dată asflat pe uliţa lor.

Distracţia nu a durat mult pentru că după startul demn de Formula 1, muncitorii şi-au strâns jucăriile şi au plecat în cele zări. Doar vreo două utilaje neurnite din loc de vreo trei săptămâni le mai amintesc sătenilor despre cum anume le-au dispărut podeţele de la porţi şi pietrişul de pe uliţă.

Totuşi, oamenii nu şi-au pierdut speranţa. Şi-au dat seama că dacă nu anul ăsta, anul viitor, până la alegerile din iunie, sigur vine asfaltul şi pe uliţa lor.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Saptamana trecuta cand a ploat,pe noua sosea facuta in Fata anticariatului {fosta alimentara de langa casa de cultura}era inundatie,efectiv puteai sa inoti,cei care au lucrat la acest drum nu stiu ca trebuie sa faca si un canal de scurgere a apei.De obicei se face canalul dupa ce au termint strada,ca sa o maisparga odata.Carmen196191@yaho.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Vino te rog sa vezi cum arata drumul acum dupa un an de la incepere.

    RăspundețiȘtergere