Candidatul PDL la Primăria Rădăuţi va fi tot Olărean

În martie 2010, candidatura lui Aurel Olărean pentru un nou mandat de primar al municipiului Rădăuţi era o certitudine pentru liderii PDL Suceava. Lucrurile s-au complicat atunci când la presiunile aripii PLD, Olărean (liderul pediştilor) a fost schimbat din funcţie de preşedinte al organizaţiei locale, fiind înlocuit de Petru Carcalete. Încă de atunci, Carcalete a anunţat că vrea să candideze la primăria Rădăuţi.

Ioan Bălan a tranşat conflictul vechi de mai bine de un an şi a anunţat astăzi că toţi primarii PDL vor candida pentru un nou mandat. Asta înseamnă că printre ei se află şi Olărean. Probabil că în PDL s-a luat în sfârşit o decizie în cazul Rădăuţiului numai pentru că PSD a anunţat deja că îl va susţine pe Nistor Tătăr.

Rămâne de văzut dacă decizia va duce la scindarea organizaţiei PDL Rădăuţi sau ce anume i s-ar putea oferi lui Petru Carcalete pentru a compensa înfrângerea în războiul intern cu Olărean.

A, Ioan Bălan a mai anunţat că vreo 20 de primari PSD şi PNL vor candida anul viitor din partea PDL. Adică ceea ce ştie toată lumea de foarte multă vreme, numai liderii opoziţiei nu.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii