Scandal cu iz de răzbunare la USV

Un doctorand asistent la USV, Octavian Modest Manu, a fost reţinut de procurorii DIICOT şi apoi arestat după ce individul a descărcat şi dat mai departe fotografii şi filme conţinând pornografie infantilă.

„În urma activităţilor operative desfăşurate în cauză, s-a stabilit că, începând cu luna martie 2010, sus-numitul a descărcat de pe internet mai multe fişiere video şi fotografii, conţinând imagini sexuale explicite cu minori”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Păi dacă activitatea individului a fost documentată tocmai de prin martie 2010, cum se face că a fost arestat abia acum?

Şi, mai mult, nu vi se pare foarte suspect că scandalul a izbucnit tocmai acum când USV a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi a cerut suspendarea ordinului prin care s-a făcut clasificarea universităţilor din ţară?

Dacă individul tot a fost urmărit din martie 2010, de ce nu a fost arestat în urmă cu trei luni sau peste trei luni? Care să fie motivul pentru care a fost arestat tocmai acum, când USV are mari şanse să obţină anularea ordinului ministrului privind clasificarea universităţilor?

A fost poate o nouă încercare de discreditare a universităţii sucevene şi un subtil mesaj adresat rectorului Adrian Graur, coordonatorul de doctorat al individului arestat? Este posibil să asistăm în viitorul apropiat şi la alte astfel de scandaluri care să implice personalul USV? O să înţeleagă vreodată şi Graur că nu e deloc bine să te iei în gură cu conducerea de partid şi de stat? Doar câteva întrebări...

Trimiteți un comentariu

8 Comentarii

  1. ai lkuat-o pe aratura. cam ce are sula si cu prefectura asta e si legatura dintre ierarhizare si individul asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ştiu dacă are vreo legătură, eu doar mă întreb de ce a fost arestat tocmai acum şi nu în urmă cu trei luni sau peste trei luni. De ce tocmai acum când USV se judecă cu MECTS?

    RăspundețiȘtergere
  3. Se mai pot pune cateva intrebari:

    1. De ce nu merge DIICOT la sursele acestor materiale, adica persoanele care au filmat scenele ?
    2. De ce nu sunt retinuti toti cei care au descarcat de la el materialele respective sau de la care el a descarcat ?
    3. Ce relevanta are faptul ca omul lucra unde lucra ? De ce sa asociezi imaginea unei institutii cu faptele si actiunile unui angajat aflat in timpul liber ? (pentru presa)
    4. De ce nu ati intrebat familia si rudele despre el ? Activitatile incriminate le desfasura la domiciliu, unde presupun ca locuia cu familia. De ce veniti peste institutii cu intrebarile ? De unde sa stie colegii cu ce se ocupa acasa ? (pentru presa)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă lucra la Rosal poate că nu interesa pe nimeni. Cadru didactic fiind omul are responsabilitatea de a forma oameni, caractere, viitori stâlpi ai societăţii. Cel puţin la nivel teoretic.

    RăspundețiȘtergere
  5. La primele două întrebări ai mare dreptate. În alte cazuri similare se vorbea mai tot timpul despre reţele întregi de persoane, aici vorbim doar de un singur individ. Ciudat, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. esti subiectiv tii partea lui graur esti in afara realitatii

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10719932-ultima-ora-clasificarea-universitatilor-fost-declarata-legala-instanta.htm

    RăspundețiȘtergere