[VIDEO] Protest la Suceava - joi, 26 ianuarie 2012




S-a scandat:

- Harghita, Covasna, pământ românesc!
- Armata-i a poporului, nu a dictatorului
- Libertate vrem să fie, cu Băsescu-n puşcărie
- Ne vrem ţara înapoi, de la hoţi, de la ciocoi
- Cinste lui, cinste lui, cinste locotenentului!
- Boc cu Udrea şi cu chioru', au nenorocit poporul
- Udrea, nu uita, ţara nu-i poşeta ta!
- Băsescu, nu uita, ţara noastră nu te vrea!
- Un pitic şi un chior, şi-au bătut joc de popor
- Ieşi afară, jarvă ordinară!
- Bucureşti, nu uita, Suceava-i de partea ta!
- Hoţii!
- Jos PDL!
- Jos UDMR!
- Nu vă fie frică, şi Băsescu pică!
- Demisia!

Trimiteți un comentariu

14 Comentarii

  1. S-a reusit un lucru unic in lume.Intr-o tara democratica,membra UE si NATO s-a instaurat dictatura.
    Toate legile esentiale ale societatii nu au fost trecute prin parlament pentru a fi dezbatute ci au fost impuse de dictatura.Vorbim de legea educatiei,legea pensiilor,legea salarizarii,codul civil si penal.Dictatura a facut cadou cu fundita rosie ungurilor judetele HARGHITA si COVASNA.Dictatuta fiind datoare Gold Corporation(a finantat campania electorala EBA si presedentie)vrea sa inece Romania sub o mare de ceanura si sulfuri prin Rosia Montana.Ce urmeaza?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce au reusit ciumpalacii,viermii,maimutele si creierele spalate care protesteaza in piete?
    1.Anularea taxei auto
    2.Anularea legii sanatatii
    3.Demisia figurantului Baconschi
    4.Anularea comasarii alegerilor
    CE URMEAZA?

    RăspundețiȘtergere
  3. Incurajator protest ,frumoase lozinci,dar sa fie adresate tuturor celor care merita,adica intregii clase politice care indiferent de culoare au ingenuncheat Romania,nu sa politizeze protestele in rosu,intrucat instigarile sunt adresate doar imppotriva Pdl-ului,si nu e el de vina ca tara a fost furata 20 de ani,si acum suportam consecintele!Iar Suceava prin Flutur e un simbol pentru toti ,la cate s-au realizat in recesiune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceea ce nu inteleg MULTI si ma mira, este ca Basescu face apel la intelectuali sa-l sprijine, nu pentru el personal, ci pentru tara. Asa cum o fi el, Basescu, cu bune si rele, sprijiniti-l ca o faceti pentru noi. Cred ca Basescu este ultimul ( si cam singurul ) presedinte de anvergura pe care-l va mai avea Romania pentru foarte multi ani deacum incolo !

    Incep sa cred ca arabul Arafat este mai roman si mai destept decat un intelectual roman resemnat. Cred ca acesta a inteles momentul si e mai patriot decat multi intelectuali.

    Daca credeti ca Basescu nu-si va duce mandatul pana la capat sau ca Boc va fi schimbat, va inselati . Basescu isi va duce mandatul pana in 2014 si probabil Boc va fi schimbat dupa alegerile din noiembrie. Asa ca ati face bine sa lasati toate apostrofarile (unele indreptatite ) la adresa lui Basescu si sa treceti la treaba voi intelectualii pentru acest popor si aceasta tara.

    Nu sa faceti pe suparatii si dezamagitii si s-o tineti tot asa. Luati aminte la arab, ca a dat tuturor o lectie de patriotism si iubire de acest neam si tara. Cand oamenii isi recunosc si explica greselile unul altuia, totul se termina cu bine. Numai un tampit o tine pe a lui pana-n panzele albe !

    ION, Din cei 90% CARE NU CRED CA PROTESTUL VOSTRU E SERIOS.N-ATI REUSIT NIMIC, PIGMEILOR(SI AICI MA REFER SRICT LA CEI DIN CENTRU,DE LA CATEDRALA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Când schimbarea de guvern e facuta altfel decât prin alegeri libere, ea se cheama "lovitura de stat" si tara nu-i democratica ci republica bananiera (Ca tarile in care a "triumfat" primavara araba - si unde democratii adevarati nu aveau alta posibilitate sa scape de "genialul conducator" altfel ... si unde unii "revolutionari" isi musca deja degetele pâna la coate...")

    Si inafara de "capitalul de risc" nici un investitor serios nu investeste in "republici bananiere"

    Manifestatiile de protest din tarile democrate nu cer "jos guvernul" ci revendicari punctuale, care sa fie realizate prin si de catre structurile democratice existente. Pentru "jos guvernul" sau "jos presedintele" sunt alegeri. De ce sprijina USL protestele ?

    Poate fiindca stie De, nu mor caii ...Sa va fie de bine!ca alegerile... nu vor iesi pe placul "lor"? Basescu va pleca oricum - nu va mai candida, ca Ilici pentru al treilea mandat - si guvernul se va schimba (poate...) .

    Vineri in Shoping City erau mai mult de 500 de masini deci aprox 2-3 mii de oameni care isi vedeau linistiti de cumparaturi. In fata Catedralei Catolice erau aprox 50.Pe la celelalte supermarketuri alte cateva mii, prin sate si orase alte sute de mii. Cine sunt cei reprezentativi pt. Romania?

    Eu nu zic ca oamenii din Piata nu au probleme dar de la asta si pana jos guvernul si presedintele este cale lunga.....

    Am auzit ca Ponta a fost participant la manifestatia din Piata Universitatii din 90..... A strigat si el JOS ILIESCU?.

    Oamenii care vad

    RăspundețiȘtergere
  6. Indiferent ce scrieti voi si indiferent de raspunsul presedintelui, vuvuzelele vor toca luni in sir de-aici inainte ca Basescu trebuie sa plece. Pana la alegeri si chiar si dupa.

    Si cand te gindesti ca toata tevatura asta a pornit de la un proiect de lege care trebuia sa faca sanatatea cat de cat performanta. Ca o echipa de specialisti au muncit o perioada foarte lunga de timp sa gaseasca o solutie la "Nu bacsim primisul" din spitale.

    Si la penuria de bani si interes care intampina orice roman la intrarea intr-un spital.

    Si ca acesti specialisti au fost desfiintati de cativa ziaristi, pentru care teoria conspiratiei e mai puternica decat gindirea logica, si de cativa oponenti politici, pentru care dorinta de a ajunge la ciolan e mai mare decat progresul tarii astia.

    Populatia romana e mai dezbinata ca oricand si asta nu numai din cauza guvernului actual sau a presedintelui, ci din cauza intregii clase politice si pentru ca asa santem noi romanii, carcotasi.

    Iar cu o populatie dezbinata nu poti face nimic, indiferent de echipa de conducere, ca-s tehnocrati, sau socialisti, sau liberali, ca-s democrati din Vest sau despoti din Est.

    Toti romanii vor sa traiasca ca-n Germania (sau macar ca-n Spania, daca asta nu e posibil). Toti insa fac scandal impotriva tuturor legilor care s-au dat si se dau in tara. Le place traiul bun si organizat, dar nu le plac legile si taxele. Se revendica orice la ora actuala in Piata Universitatii.

    Eu cred ca daca presedintele canceleaza toate taxele si impozitele, atunci devine cel mai bun presedinte. Si asa ar trebui sa si faca. Ce lupta cu coruptia, ce autostrazi, ce scoli, ce sanatate, cancelati fratilor legile. Dati-le-n ma-sa, ca oricum sant impotriva voastra si-i ajuta pe cei bogati. Voi santeti cei mai asupriti, si cei mai buni la suflet.

    Si daca nu ma credeti, cititi cateva mostre din comentariile politicienilor si ale sfatuitorilor lor. Poti scoate un dictionar al grosolaniei si rea-vointei din comentariile astea.

    Raman la parerea mea, Basescu ar trebui sa plece,dar nu acum. Sa-si vada de viata si de familia lui, pentru ca tara asta e ne-reformabila.Tara asta este in metastaza iar pigmeul o ingroapa pentru un pahar de rachiu.Aceasta este marea drama a poporului acesta,din ce in ce mai surprinzator.

    Ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual.
    Tuturor Ioanelor, Ionilor, Mariilor, alde Vasile, Doreli, Marceli, care santeti in slujba marelui profesor universitar si senator Voiculescu, va doresc sa traiti in societatea pe care o pregatiti voi romanilor. Voi si copiii vostri.

    PROFESORUL...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand vezi ce specimene protesteaza, Basescu nu ti se mai pare asa de rau

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand vom recunoaste ca "societatea civila" e un nonsens prin definitie, ca nu exista un "noi" consistent al societii civile, abia atunci ne vom limpezii gandurile.

    Atunci vom vedea ca exista un "Voiculescu" care n-are nimic de-a face cu cei 99% din populatia saraca a acestei tari. Ma opresc aici cu gandurile, ca si asa am facut un comentariu prea lung si prea obositor.

    Ei, vedeti, tocmai asta e intrebarea: cine (sau ce) este "societatea civila" ? De unde sa luam noi acea "societate civila" care sa devina un partener de dialog al clasei politice, un fel de "pedagog" care sa-i mustruluiasca sau sa-i urecheze pe acesti "copii teribili" ai politici romanesti.

    Observam actuala clasa politica, incremenita in marote desuete, nici nu se accepta dialogul. Eu cred ca este interesant de analizat aceasta idee de "sociatate civila", ca ultima speranta de judecata sanatoasa si de discernamant politic, ca ultima farama de rezistenta in calea delirului clasei politice.

    Este clar ca organizatiile politice, atat puterea cat si opozitia, traiesc intr-o frenezie a promisiunilor desantate. Ce mi-e Ponta si Antonescu, ce mi-e Basescu si Boc. Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba.

    In vremea cand ideea de Dumnezeu era inceputul si sfarsitul, omul avea un reper stabil, un punct fix pe care sa se sprijine, un "pol nord" care-i dadea orientare in spatiu. De cand s-a luminat, de cand omul a devenit autonom si rational, omul a descoperit ca este ratacit intr-o padure de paradigme si nu mai stie incotro s-o ia.

    Societatea civila, prin care spera autorul articolului sa se innoade dialogul cu o clasa politica care parca-i apucata, este o idee abstracta. In ea pot fi inclusi atat spoliatorii (adica sugativele muncii oamenilor) cat si victimele lor, adica spoliatii. De pilda, Vantu este si el, teoretic, parte a societatii civile. Voiculescu, Patriciu, Tiriac, Videanu, Cocos etc, sunt parti din societatea civila.

    Cand trebuie sa apelam la societatea civila (atat de eterogena in aspiratii si interese), ca sa impace "dobitoacele" din politica, constatam ca nu-i gasim (acestei "societati civile") un numitor comun. Nu putem s-o definim cu claritate.

    Societatea civila este mult prea difuza si prea eterogena ca sa-i putem da o definitie cat de cat inteligibila si coerenta. Societatea civila pare un urias macinat de contradictii intrinseci.

    Inaintea Umanismului, a Renasterii, omul stia una si buna: exista un Dumnezeu (transcendent sau imanent, depinde de credinta fiecaruia) si de la El purced toate si tot de la El se intorc toate.

    PROFESORUL DE PROFESORI

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand vom recunoaste ca "societatea civila" e un nonsens prin definitie, ca nu exista un "noi" consistent al societii civile, abia atunci ne vom limpezii gandurile. Atunci vom vedea ca exista un "Voiculescu" care n-are nimic de-a face cu cei 99% din populatia saraca a acestei tari. Ma opresc aici cu gandurile, ca si asa am facut un comentariu prea lung si prea obositor.

    Drept pentru care sacerdotii (revelati de adevarurile ce nu pot si penetrate de ratiune) marturiseau adevarul de forma: este! Acum nu mai e asa. Acum adevarul trebuie in primul rand demonstrat, digerat rational. Dar cand vorbim de demonstratie, observam ca Voiculescu isi are adevarul lui, iar patura paupera a societatii isi are adevarul ei.

    Ce vrea Voiculescu sau Tiriac este in contradictie cu ce vrea marea majoritate a acestui popor. In timp ce Voiculescu si Tiriac (exemplele sunt la intamplare) vor sa stoarca cat mai mult din roadele muncii oamenilor, ceilalti, adica pauperi (pauperizati de un regim salbatic), vor exact contrariul a ceia ce vor magnatii acestia de mucava.

    Atunci cine sa fie societatea civila ?
    La o prima vedere, grosso-modo, societatea civila pare a fi majoritatea, deci masa de oameni care-si duc traiul de azi pe maine.

    Dar asta numai la prima vedere. Oricat de putini ar fi ei la numar, magnatii sa nu uitam ca dispun de niste parghii (de putere) pe care le numim mass-media, si ca prin ele isi amplifica puterea si-i copleseste pe cei multi.

    Atunci vocea societatii civile nu mai se defineste ca vocea majoritatii, ci ca vocea puterii mediei de influentare a opiniei.

    Nea Fane din deal, oricat de multiplicat ar fi el intr-o societate (civila), nu are aceeasi forta (asa multiplicat cum e el) de a-si afirma vointa si glasul in comparatie cu Voiculescu care dispune de lansatoarele lui de (dez)informari publice.

    Megafoanele lui Voiculescu acopera vocalizele lui nea Fane la puterea "n". Vocea "societatii civile" este, dupa cum se vede, vocea mass-mediei, iar vocea mass-mediei este vocea "voiculestilor".

    Am ajuns la un impas. N-avem o instanta neutra si credibila (cum era inainte Biserica si mai tarziu Monarhia) care sa ne spuna: acesta este adevarul!. Cat timp societatea civila este macinata de contradictii, izvorate din aspiratii si interese profunde, invocarea ei ca ultima veriga a intelepciunii este superflua.

    Societatea covila nu exista practic ca o entitate de vederi si de interese. Ea este o diversitate de opinii si de interese.

    De aceea eu nu-mi pun nicio speranta intr-o societate civila, care e un fel de amalgam de aspiratii contradictorii, si in care nu s-a delimitat clar partile ei componente.

    Avem nevoie de un alt fel de a pune problema societatii civile. Ea trebuie in primul rand disecata pe bucatele, aceste bucatele trebuiesc analizate separat, si, ulterior, vom vedea ca avem de-a face cu o dialectica. In trilogia dialecticii lui Hegel avem: teza - antiteza - sinteza.

    Teza este societatea civila. Antiteza o constituie eterogenitatea acesteia. Iar ca sa inchidem cercul tridimensional al dialecticii lui Hegel, avem nevoie de sinteza - adica saltul in evolutie.

    Dupa ce-am afirmat ca avem o societate civila, si dupa ce am vazut ca ea este un amestec de aspiratii divergente, sinteza ne va urca pe un alt plan al gandirii umane.

    Cand vom recunoaste ca "societatea civila" e un nonsens prin definitie, ca nu exista un "noi" consistent al societii civile, abia atunci ne vom limpezii gandurile.

    Atunci vom vedea ca exista un "Voiculescu" care n-are nimic de-a face cu cei 99% din populatia saraca a acestei tari. Ma opresc aici cu gandurile, ca si asa am facut un comentariu prea lung si prea obositor.

    PROFESORUL DE PROFESORI

    RăspundețiȘtergere
  10. dinule, am impresia ca astia iau indemnizatia la numarul de caractere! asta daca nu cumva s-a bagat net pe la spitalul 9! ei oricum castiga sau se distreaza, tu pierzi cititori!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce intriga ordinara , de la impotenti si la creier. Chiar santeti de plans neputinciosilor , auzi, vai, vor plange milioane de cititori in genunchi ca nord-coreenii ca daca sant expuse comentarii elaborate pe net nu vor mai accesa acest blog. E cea mai mare idiotenie citita si auzita vreodata.Ce mult as vrea sa te cunosc pigmeu castrat sa ne explici tu de unde vine aceasta mare revelatie a ta.

    Jack the ripper...

    RăspundețiȘtergere
  12. taticu' asta cu spintecatu', de ce nu-ti faci mataluta un blog unde sa reversi diareea asta "filozofica" rezultata din transmiterea atat de apreciatelor fecale prezidentiale din gura'n... gura pana la ultimii slujbasi pdl si unpr(precum si la "simpatizanti")? am avea toti bucuria de a ne impartasi din luminoasa gandire nestanjeniti de bruiajul unor neaveniti care au pretentia absurda de a-si spune parerea asupra subiectului in cauza, sau asupra modului celorlalti de a percepe subiectul.
    sau ai putea sa umpli spatiul de emisie 24/24 la bucovina tv!

    RăspundețiȘtergere
  13. observ ca a fost zi de curatenie! danke!
    vad, dupa toate aparitiile pe la posturile tv, ca tot show-ul cu locotenentul a fost un fake. se dovedeste inca o data ca un control psihiatric e necesar in multe domenii: si la cei ce vor sa ajunga conducatori ai statului si la armata si la politie si, probabil, si in justitie(dar cine-i controleaza-la cap-pe cei ce controleaza). era sa ne facem cu un nou mic caporal(hitler sau napoleon, in propria-i viziune)! desi solutia a fost benefica in cazul spaniei sau chile, cu oameni maturi si sanatosi la cap. dar astea-s exceptii!

    RăspundețiȘtergere