Construirea noii centrale termice, amânată cu două luni

Compania Adrem Invest Bucuresti va incepe constructia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava in aprilie, cu doua luni mai tarziu fata de planul initial, din cauza ca inca nu a finalizat detaliile tehnice, anunţă wall-street.ro.

"Suntem in curs de semnare a contractului de finantare. Trebuia sa incepem lucrarile de constructie in februarie, dar vom incepe in aprilie, pentru ca inca se lucreaza la conceptul tehnic", a declarat presedintele companiei, Adrian Bodea, intr-o conferinta de presa.

Finantarea lucrarilor va fi asigurata printr-un credit de la UniCredit. Termocentrala va produce energie electrica si termica.

Primaria orasului Suceava a selectat Adrem Invest pentru derularea acestui proiect in 2010, prin licitatie.

Potrivit lui Bodea, unitatea de productie a energiei va utiliza doar biomasa pentru productia energiei, nu si gazele naturale, asa cum era prevazut initial.

Compania are trei asociati persoane fizice, respectiv Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) si Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. al doilea mare "proiect" care se amana! cum se poate ca documentele de finantare sa fie in curs de perfectare cand documentatia tehnica e in curs de modificare esentiala? se scoate un modul, nu se schimba niste suruburi, deci valoarea investitiei si eficienta ei sufera modificari esentiale. la fel ca si la proiectul cu drumurile judetene constatam ca nu e decat un mare fasssss! sau fas(varianta rdmsz!)? s-a suparat udrea pe flutur si pas finantare? sau frica de dna loveste(adeca se taie cele doua treimi puse in plus, bani pentru pdl)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Alta megalomanie fluturistica ....poate gresesc dar viitorul este al centralelor termice de apartament, scara, bloc sau cel mult cartier ....pe gaz ...exemplu viu ...Cluj - mai putin de 30% racordati , Timisoara - mai putin de 20%, Ploiesti - mai putin de 10%, Brasov - mai putin de 5 %...etc. ...exemplele pot continua ... acesti locuitori ai oraselor sus mentionate care sunt apropo printre cele mai dezvoltate din tara, au ales altceva .....teoretic stiu mai bine decat noi ....parerea mea ca se va alege prafu din toata treaba asta ...doar constructorii si ....stiti voi cine ....vor avea de castigat ...vezi cazul centralei de la Clg care a fost inchisa a doua zi dupa inaugurare , al centralei de la Dorna , care nu functioneaza ...suntem de rasul curcilor ...toata lumea merge spre transportul cu autobusul ...noi investim in carute....bugetul judetului si in special al Sucevei este cocosat de la progaramul PSD - ist "Utilitati si Mediu ", se platesc rate si dobanzi uriase ....nu cred ca ne mai trebuie alta piatra de moara ....

    Mediatorul

    RăspundețiȘtergere
  3. Alt exemplu comic este cel al aeroportului ...fara rost ...in capatul tarii...pt. Moldova companiile aeriene se vor orienta spre aeroporturile cu pasageri ...adica Bacau sau Iasi ....se bate toba pe fonduri europene si guvernamentale ...dar se uita faptul ca cele europene sunt limitate in procente si exact definite ...cele guvernamentaele sunt politice si s-ar putea sa ne sara ...raman cele locale ...si cum costurile de executie depasesc deobicei valoarea proiectelor cu 30 - 50 % singura acoperire ramane bugetul consiliului judetean...adica ai mei ai tai ...al lor...
    Intr-un judet in care aproximativ 10% vor folosi avionul....deci nu avioanele ...pt. ca nu vor fi pasageri...adica vor zbura cu Taromul spre Bucuresti....nu cred ca se merita sa punem umarul serios cu totii....nu cred ca babele de la Poiana Stampei sau gospodarii de la Pojorata sau agricultorii de la Zamostea ( exemplele sunt absolut aleatoare, nu vreau sa jignesc pe nimeni) sau oricare altii vor abunda sa zboare cu avionu'...ramane povara datoriilor aferente erei Flutur...pentru copii nostrii...care probabil nu vor intelege logica acestei investitii...dar ...acum ...cainii latra ...fluturii zboara
    Sa nu uitam de centrul comercial futurist al lui Marza de la Salcea ....care se inscrie tot la capitolul gogomanii...va avea si un aeroport modern alaturi ...sa aiba unde sa cante cucuvelele....

    PASAGERUL 57

    RăspundețiȘtergere