Un ministru zăbăuc a bulversat alegerile pentru noul rector al USV

Chiar dacă Funeriu a fost schimbat din funcţie, spiritul lui încă domneşte în haosul pe care l-a creat în educaţia românească. La doar câteva zile de când a fost uns ministru al educaţiei, Cătălin Baba a dat deja cu mucii în fasole. Baba şi-a pus autograful pe un ordin de ministru prin care modifică legi şi schimbă regulile privind procesul electoral undeva pe la jumătatea votării.

USV Suceava a organizat scrutinul pentru alegerea noii conduceri în baza unei metodologii aprobată în urmă cu vreo două luni de Ministerul Educaţiei. Deja au fost organizate alegerile pentru consiliile facultăţilor şi Senatul USV, iar vineri au avut loc alegerile pentru rector.

Numai că joi, 16 februarie, Cătălin Baba a semnat un ordin de ministru prin care schimbă regulile din metodologia deja aprobată de minister. Ordinul a fost trimis către universităţile din ţară vineri, în jurul amiezii, adică la vreo patru ore după ce deja începuse procesul de votare pentru noul rector al USV.

Prin noul ordin, care nu face absolut nicio referire privind data la care intră în vigoare, li se interzice cadrelor didactice care au depăşit vârsta pensionării să voteze pentru funcţia de rector şi se interzice deschiderea urnelor fără prezenţa unui reprezentant al ministerului.

În condiţiile în care listele electorale au fost realizate de aproximativ o lună, acest ordin nu ar fi trebuit să influenţeze procesul electoral din USV. Cu toate acestea, cel puţin un cadru didactic care a depăşit vârsta pensionării a fost sfătuit să nu voteze pentru a nu da motive noului ministru al educaţiei să dispună anularea alegerilor şi repetarea scrutinului.

Deşi există zvonuri privind o eventuală anulare a alegerilor, reprezentanţii USV sunt convinşi că au fost respectate toate procedurile iar până acum nu a fost depusă nicio contestaţie privind procesul electoral.

Ordinul ministrului Catalin Baba

Ordinul ministrului Catalin Baba

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii