Fostul lider PSD şi PNL Câmpulung Moldovenesc, Nelu Becica, reţinut pentru furturi de utilaje

Fostul lider PSD şi PNL Câmpulung, Nelu Becica, reţinut la Beiuş pentru furturi de utilaje

Afaceristul câmpulungean Nelu Becica a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, fiind anchetat pentru complicitate la furt calificat.

Patron al firmei de construcţii Il Nelu Company SRL, Nelu Becica este suspectat că face parte dintr-o grupare profilată pe trafic de utilaje furate care, la 11 septembrie 2011, a sustras un buldoexcavator în valoare de peste 300.000 lei din curtea unei firme din Sudrigiu, utilaj care apoi a fost transportat în localitatea Rebra, judeţul Bistriţa Năsăud şi vândut.

După mai bine de 6 luni de căutări, poliţiştii au reuşit să-l prindă şi să-l reţină pe Becica. Bărbatul fusese recunoscut de şoferul angajat să transporte utilajul din Bihor în Bistriţa Năsăud. Audiat ca martor, şoferul a dezvăluit poliţiştilor că suceveanul este cel care l-a angajat să facă transportul, a indicat ruta pe care trebuie să o urmeze şi a achitat contravaloarea serviciului în momentul în care utilajul a ajuns la destinaţie.

Reţinut de procurori, Nelu Becica a fost lăsat în libertate de judecători pe motiv că deşi procurorii au reuşit să demonstreze că fapta există "nu au putut dovedi că acesta prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", scrie ebihoreanul.ro.

Nelu Becica a fost vicepreşedinte PSD şi preşedinte al organizaţiei de tineret PSD Câmpulung Moldovenesc. În primăvara anului 2010, Nelu Becica s-a înscris în PNL iar din noiembrie 2010 a devenit preşedinte al organizaţiei de tineret PNL Câmpulung Moldovenesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii