Profeţiile lui Lăzăroiu: USL - 35%, Mişcarea Populară - 30%, PPDD - 7%, UNPR - 5%

Fostul consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a "profeţit", la Suceava, rezultatele alegerilor locale de la 10 iunie 2012.

Sebastian Lăzăroiu a afirmat că USL va obţine undeva între 35-37% iar Mişcarea Populară va urca până la 30 de procente. Lăzăroiu a mai spus că PPDD va obţine 7-8% din voturile de la locale iar candidaţii UNPR ar putea lua cel mult 5 procente din totalul voturilor. Fostul consilier prezidenţial a mai spus că UDMR va avea probleme şi va împărţi voturile cu partidul lui Laszlo Tokes.

Invitat la Şcoala Naţională de Management Politic şi Electoral, organizată de OT PDL Suceava, Sebastian Lăzăroiu a afirmat că acum "PDL este un partid izolat" iar a intra în alegeri de unul singur "este un risc".

Lăzăroiu a spus că PDL este în aceeaşi situaţie în care s-a aflat PSD în 2004, atunci când social-democraţii au făcut alianţa cu PC, acesta fiind motivul pentru care ar trebui înfiinţată Mişcarea Populară, dar că aceasta nu trebuie să fie numaidecât politică.

"PDL trebuie să găsească parteneri de alianţă. Pot fi şi ONG-uri, şi persoane cunoscute pe plan local. Dacă nu se face această alianţă înseamnă că PDL este singur. Eu nu cred că PDL e atât de detestat pe cât se spune. Dar în situaţia în care te afli acum trebuie să faci şi nişte gesturi de umilinţă, să întinzi mâna. Mişcarea Populară poate deveni o alianţă politică, ideal ar fi să se valideze printr-un scrutin. Dacă ia un scor cu 3 în faţă poate merge în toamnă la pasul al doilea, să devină o alianţă politică"

"PDL va controla, ca acţionar majoritar al alianţei, probabil 90% din Mişcarea Populară. Ce mai rău va fi ca în unele judeţe să se meargă cu Mişcarea Populară iar în altele să meargă PDL singur, cu portocaliu. Va fi rău dacă PDL şi UNPR îşi vor da la gioale în campanie"

"USL a greşit când a stabilit cota unică la nivel naţional, când a stabilit că PNL+PC=PSD. În judeţe discrepanţele sunt foarte mari. USL va lua sub 40%. PSD îşi va da seama că va lua undeva la 18% în loc de 30%, căci PSD este un partid de 30 de procente, şi că e mai bine să meargă separat la parlamentare"

"Va fi anul independenţilor. Tradiţia începe cu Oprescu la Bucureşti. Nu înseamnă că independenţii vor câştiga dar vor rupe multe voturi".

"Noul guvern poate fi un avantaj pentru PDL".

"USL va lua 35-37%. 

Mişcarea Populară, cu UNPR sau cu PNŢCD, ecologiştii, ONG-uri va lua 30%.

PPDD stă bine în sondaje dar nu are structuri în teritoriu. PPDD nu poate lua mai mult de 7-8%. Votanţii lor sunt vulnerabili la mita electorală.

UDMR va avea probleme, va împărţi voturile cu partidul lui Laszlo Tokes.

PRM nu o să facă mare lucru.

Dacă merge singur, UNPR va lua 5%.

Dacă PDL merge singur, nu va lua mult mai puţin de 30%, probabil 27-28%. Mişcarea Populară ar putea să aducă 2-3 procente. E altceva să ai un scor cu 3 în faţă.

Dacă UNPR candidează împotriva PDL, USL ar putea să câştige 2-3 procente"

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. Oracolul Lazaroiu a baut o sticla de whisky si a luat un bocanc in mufa asa ca a intrat in transa si a comunicat cu zeul BASESCU.Acesta avand doua sticle de whisky la bord i-a comunicat gresit previziunile sondajului.Noroc ca am sunat-o pe preoteasa Pythia de la Delphy care mi-a zis datele ccorecte:
    -USL 59%
    -PDL 15%
    -PiPi DD(MAN) 18%
    -UNPR 0.0000000000000000000000001%

    RăspundețiȘtergere
  2. Articol aparut in ziarul Gandul:
    Flutur explică cum trebuie să se comporte PDL în judeţele unde nu e la putere: "Suntem prea timizi în a critica pe cel aflat la putere"

    Si acum comentariul unui cititor al ziarului:
    #2 hera
    10.03.2012 18:49
    gura prostului adevar graieste,nu ar trebui sa va criticam pe voi portocaliilor ci ar trebui pe unde va prindem sa va rupem picioarele, dovlecel rotunjor ce esti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Invitam toti fostii, actualii si viitorii manifestanti suceveni joi 15 martie ora 16 la ultimul miting autorizat din fata prefecturii pentru urmatoarele:
    -slujba de inmormantare a coruptiei,lichelismului politic,ticalosiei,prostiei,infatuarii,nemerniciei,tradarii de tara(intr-un cuvant PDL)
    -oda bucuriei
    -Sfarsitul manifestarilor iarna - primavara datorate intrarii in postul de Paste.
    Va asteptam

    RăspundețiȘtergere
  4. inseamna ca se va continua reforma statului

    RăspundețiȘtergere
  5. Speram ca se va continua reforma statului,reforma societatii romanesti si reforma atitudinii civice a sucevenilor.

    RăspundețiȘtergere