Trăiască Partidul Comunist Român

Vezi aici mai multe fotografii cu centrul Sucevei în perioada anilor 1960 - 1970.

Suceava - centrul vechi: Trăiască Partidul Comunist Român

Trimiteți un comentariu

10 Comentarii

  1. Sub Ceasca Suceava arata exact asa cum dorim sa arate acum.Adica curata,plina de verdeata,asfaltata impecabil.Daca Suceava ar fi aratat in halul in care arata astazi ca o groapa de gunoi,prim secretarul de partid ar fi facut puscarie pe viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. taierea copacilor fara mila, si, mai ales, fara nici un fel de plan de replantare, mizeria pavelelor care atrag mizeria intre ele si la primul vant se ridica in aer, circulatia cumplita... centura cu 2 benzi, 2 parcari subterane de milioane de euroi dar cu 100 de locuri de parcare, retrocedari idioate intre blocuri, blocuri aparute ca ciupercile după plaoie total in sfidarea unui plan urbanistic.. lipsa unui arhitect sef al judetului.. cei de pana acum ar trebui sa dea socoteala ... palatul de finante pus aiurea intre blocuri, fara locuri de parcare parchetul in centru sucevei si asa mai departe....

    apropo... care e faza de pe relaitatea cu zelea codreanu si vasile ilie?

    RăspundețiȘtergere
  3. De 22 de ani haosul domina viata romanilor.Organele statului nu-si fac datoria si de aici porneste coruptia si debandada.Casa de Cultura a fost proiectata de celebrul arhitectPorumbescu. În anul 1973, pe o fațadă laterală a clădirii, s-a amplasat un mozaic parietal cu titlul "Cântarea Țării de Sus", realizat de un colectiv de pictori format din Constantin Crăciun, Constantin Berdilă, Paul Gherasim și Mihai Horea.În această clădire au funcționat Ansamblul de cântece și dansuri "Ciprian Porumbescu" (înființat în 1947), Teatrul popular "Matei Millo" (înființat în 1975), Teatrul popular pentru tineret (1985), Corul de cameră "Voces Bucovinae" (1970).
    Dupa revolutie spatiile de parcare s-au transformat in banci iar notiunea de arhitect sef a fost inexistenta.Un loc de parcare in parcarea subterana a costat 60.000 euro si acolo vor intra doar masinile de la prefectura,consiliul judetean si banci.In centrul Sucevei unde sunt bancile si institutiile importante efectiv nu ai loc de parcare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe vremea aia ghertoimea inca nu invadase Suceava, era lume buna in oras. Suceava era curata si civilizata, multa verdeata, liniste, ordine, erau parcuri frumoase, lume buna, era o placere sa te plimbi seara prin oras. Ce vremuri extraordinar de frumoase si linistite! Despre cum arata Suceava acum nu am cuvinte, cam ca Prelipca sau mai rau. ORIBIL !

    RăspundețiȘtergere
  5. SCHIMBARE DE NUME din P.A.S. in P.C.R.

    PARTIDUL COMUNIST ROMAN, este partidul care mai poate salva ROMANIA din prapastia în care au aruncat-o nenorociţii în ăştia aproape 23 ani de la ,, LOVITURA de STAT ’’ din DECEMBRIE 1989.
    Pentru a înțelege mai bine cine este şi ce vrea Partidul Alianța Socialistă şi, în cazul de față, Partidul Comunist Român, am să vă supun atenției câteva dintre principiile şi valorile care stau la baza doctrinei, a modului de gândire şi a acțiunilor lui.
    P.C.R. este un partid de stânga, cu un program inspirat din principiile socialismului democratic, care militează pentru înfăptuirea unui model socialist de dezvoltare durabilă, în condițiile statului social de drept şi ale economiei socialiste de piață.
    Modelul socialist de dezvoltare durabilă presupune un sistem de valori în care interesul național, libertatea, egalitatea, solidaritatea, colaborarea reciproc avantajoasă, emanciparea umană, justiția socială, conservarea naturii şi pacea sunt inseparabile într-o societate în care poporul îşi conduce treburile democratic şi echitabil.
    P.C.R. militează pentru pluripartidism, cu specificarea ca toate partidele parlamentare și neparlamentare să se bucure de un tratament egal pe scena politică românească, nu aşa cum se întâmplă azi când partidele parlamentare promovează politici cu prevederi anticonstituțio nale şi discriminatorii față de partidele neparlamentare, ceea ce lipseşte electoratul de posibilitatea alegerii în funcție de opțiunea ideologică.
    P.C.R. militează pentru pluralismul formelor de proprietate cu mențiunea ca toate acestea - publică, privată şi mixtă - să se bucure de un tratament egal, nu aşa cum se întâmplă de aproape 23 de ani încoace, când proprietatea publică este jefuită sistematic în favoarea proprietății private.
    P.C.R. militează pentru separarea reală a puterilor în stat, nu numai sub aspect declarativ. Ne dorim ca puterea legislativă să nu mai fie antecamera puterii executive, iar puterea judecătorească să-şi recâştige locul între puterile statului şi să fie scoasă de sub presiunea politicului.
    P.C.R. militează pentru instaurarea în România a unui STAT RESPONSABIL, în care instituțiile publice să fie capabile să rezolve problemele cetățenilor, iar funcționarii publici să fie responsabili de actele lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. CONTINUARE
    P.C.R. îşi întemeiază obiectivele și prioritățile în domeniul politicii externe pe apărarea integrității teritoriale, a independenței și suveranității naționale, prin promovarea dialogului şi a cooperării reciproc avantajoase cu alte state ale lumii, indiferent de orânduirea lor socială, aşezând la baza acestor relații principiile egalității în drepturi, avantajului reciproc și neamestecului în treburile interne.
    P.C.R. militează pentru promovarea adevărului în locul minciunii, a muncii în locul politicilor speculative şi a transparenței în actele publice.
    P.C.R. militează pentru instaurarea în România a unei democrații reale şi, în plus, a unei democrații participative care să dea posibilitatea fiecărui cetățean să se exprime și să participe direct la actul de conducere democratică a țării.
    P.C.R. condamnă toate crimele săvârșite, indiferent de context, și a criminalilor, indiferent de apartenența lor politică, religioasă, etnică sau a altor grupuri de interese.
    P.C.R. se pronunță cu fermitate împotriva celor care inițiază, organizează, săvârșesc sau sprijină, în orice mod, acțiunile totalitariste, extremiste, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste, care pot pune în pericol, sub orice formă, unitatea și integritatea teritorială a României precum şi incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept.
    Este motivul pentru care ne exprimăm îngrijorarea față de faptul că, în ultimii aproape 23 de ani, s-a trecut cu vederea peste numeroasele acte, manifestări şi atitudini, în special, revizioniste şi separatiste îndreptate împotriva unității şi integrității teritoriale ale României, exprimate de multe ori chiar de către parlamentari ai puterii de la tribuna Parlamentului Român sau de la microfonul unor manifestări publice.
    Atentate la adresa siguranței naționale au avut loc cu miile, dacă ne gândim la distrugerea industriei românești, distrugerea agriculturii româneşti, înstrăinarea frauduloasă a bogățiilor solului şi subsolului românesc, distrugerea învățământului românesc și a asistenței medicale, diminuarea capacității de apărare a țării etc., făcute prin acte abuzive şi ilegale, acte care pun în pericol siguranța națională.

    RăspundețiȘtergere
  7. CONTINUARE
    P.C.R. militează pentru preluarea critică a tuturor etapelor sociale din istoria poporului român prin care, pe baza argumentelor indubitabile, să preluăm lucrurile bune și foarte bune şi să învățăm din greşelile trecutului. Dacă se pune problema unei legături a actualului partid comunist cu fostul partid comunist, putem spune că ea există, în măsura în care încercăm să preluăm tot ce a fost bun în activitatea acestuia şi să nu mai repetăm greşelile făcute de acesta de-a lungul timpului. Spre exemplu, pornind de la ideea că oamenii sunt diferiți şi gândesc diferit, P.C.R. nu-şi mai propune să devină partid de masă.
    Partidul Alianţa Socialistă este membru fondator al Partidului Stânga Europeană, un partid format din partidele socialiste şi comuniste din Europa, având o reprezentare semnificativă în Parlamentul Europei.
    Partidul Alianţa Socialistă are legături de prietenie şi colaborare cu 87 de partide socialiste, comuniste, muncitoreşti etc. din întreaga lume, printre care: Partidul Comunist din SUA, Partidul Comunist din Japonia Partidul Comunist din Canada, Partidul Comunist din Israel, din Franța, Germania sau Grecia, dar şi Partidul Comunist din China, Partidul Comunist din Rusia, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova ş.a. La toate întâlnirile pe care le avem cu reprezentanții acestor partide suntem întrebați:
    De ce nu există partid comunist în România? Ce fel de democrație poate fi într-un stat în care este interzis Partidul Comunist? Este şi acesta unul dintre motivele care au stat la baza luării hotărârii de schimbare a denumirii partidului, salvarea imaginii de stat democrat a României în lume.
    Dacă modul cum gândim siguranța națională, exprimat foarte clar şi fără echivoc în documentele noastre, în acțiunile noastre, dar şi în acest material foarte concis, poate fi cuprins în rândul celor care pun în pericol siguranța națională a României, atunci înseamnă că, noi toți, avem o problemă cu modul în care gâdește marea majoritate a românilor, a europenilor şi a celorlalte state ale lumii.
    De ce în toate statele dezvoltate ale lumii pot ființa partide comuniste şi în România nu?
    Vom lăsa să stabilească forurile internaţionale de ce acestă impertinenţă din partea JUSTIŢIEI ROMÂNE care încalcă flagrant drepturile omului în România de azi condusă de nişte trădători nu acceptă Partidul Comunist Român .
    Mai asteptăm un pic, ca CEDO sa ne dea verdictul, şi să ne resemnăm că asta e JUSTIŢIA ROMÂNĂ, care nu poate lucra decat la comanda asa zişilor mari revoluţionari pe care-i plătim cu bani grei din sudoarea noastră, dând Hotărâri numai de-a-n băţul, contra intereselor statului şi a drepturilor omului, de unde acelaşi stat, plăteşte despăgubiri cu vârf şi îndesat pentru prostiile făcute la comanda unor bandizi.
    Asta-i ROMÂNIA de azi, care la varfuri a avut şi are numai hoţi şi scursuri ale societăţii care au secătuit şi încă mai secătuiesc această ţară din temelii .
    Nimeni pe pământul ăsta nu s-a priceput mai bine la distrugerea unei ţări ca aceşti vagabonzi care s-au perindat la conducerea acestei ţări din ’90 până în present. Hoţilor !!!, cei care va simţiţi cu musca pe căciulă şi criticaţi de mama focului COMUNISMUL, omorand pe capete pe bietii romani nu mai aveti mult şi va trebui să daţi cont de tot ceea ce aţi furat şi aţi distrus în ăştia aproape 23 de ani . Să vă fie ruşine ( draci, parcă voi simţiţi ceva ? ), hoţi nesătui, criminali ai neamului român, distrugători de ţară şi de neam, care-aţi nenorocit poporul roman ! Jos cu voi ! Oameni buni luaţi aminte ! Nu vă mai lăsaţi înşelaţi pe o pungă cu un litru de ulei şi un kil de zahăr ! Fiţi oneşti şi cinstiţi cu voi înşi-vă ! Numai aşa veţi câştiga ! Vă credem, sunteţi săraci şi înfometaţi, dar nu vă lăsaţi păcăliţi de nişte hoţi ! Ne vom mai auzi şi ne vom mai vedea ! La bună vedere !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ala bala portocala.... Va asumati responsabilitatea pentru viata pe care o duceti? Sau , mereu stati cu mana intinsa la Guvern? Ce faceti pentru voi? Pentru cine munciti 8 ore pe zi? De ce le ziceti spagari cand voi insiva intindeti bani, pentru a sta mai in fata?

    Pana la urma a cui e vina?

    RăspundețiȘtergere
  9. Si inca ceva... Nu sunt de acord cu "egalitatea comunista". Cum mama dreaq sa ma puna pe mine in aceeasi oala cu "X", care merge la munca din obligatie, e turnator si care nu vrea mai mult de la viata?

    RăspundețiȘtergere
  10. Dle Anonim, cand se vorbeste de egalitate, se vorbeste de egalitate sociala,profesionala, etc, asta neansemnand ca daca un medic va avea 7.000 lei lunar, un tractorist tot atat va avea, cum de altfel nici nu s-a intamplat inainte de 89. Insa putem spune cu tarie ca toti erau egali in fata elgii, a autoritatilor statului, a drepturilor garantate de constitutie, a sistemului de santate, invatamant, s.a.
    Abordarea problemei cu x si y nu face dact sa creeze confuzie.
    M-am nascut, am facut scoala si am lucrat inainte de 89. Facultatea am facut-o dupa 89, insa, ca om din randul proletariatului, pot afirma ca aceasta clasa a avut dupa 89 si are inca cel mai mult de suferit. Cine este multumit de actualul sistem? Cei ce fura, cei care nu respecta legea, camatarii interni si internationali, si altii asemenea lor, dar populatia majoritara???? V-ati intrebat ce va fi peste 20 de ani cu generatia pe care aceasta mizerie de oameni politici au creat-o in ultimii 20 de ani? Cata preocupare va avea pentru tara? Nu vedeti ca a venit vremea cand vedem cu ochii nostri ca totul a fost o iluzie pusa in scena de marii capitalisti si ca fiecare trebuie sa aiba grija de propria tara? Ce UE, ce sumit-uri, ce altele asemenea cand statele mai mici sunt jefuite sistematic?
    Daca este atat de buna UE, de ce s-a distrus CAER-ul, care era tot un fel de UE al tarilor comuniste?
    Va veni vremea cand vom vedea ce s-a pierdut. Aaaa, vin capitalistii si spun: nu aveati dreptul de a vorbi liber, de a vota liber, etc, etc, ca si cum acum avem aceste drepturi... praf in ochi, situatia e similara cu existenta unei legi fara sanctiune in caz de nerespectare a ei. Zero barat. De ce nu privim sistemul in ansamblul sau, si scoatem in evidenta numai situatiile de exceptie?
    Sper din tot sufletul sa apuc si ziua cand Romania va fi iarasi de a fost.
    Traiasca PCR !!!!

    RăspundețiȘtergere