Acuzaţii de mită electorală la Broşteni

Către,
Direcţia Naţională Anticorupţie
Corpul de Control al Prefectului - Suceava

Dl. Nicu Chiriac candidează la funcţia de primar al oraşului Broşteni. Pe lângă faptul că prin aranjamentele dubioase prin care şi-a însuşit Complexul Comercial Broşteni cu numai 7.400 lei, cele două centrale termice cu 500 lei, Blocul O5 40 apartamente cu 8000 lei, terenul aferent Complexului Comercial, cel din faţa Complexului Comercial (spaţiul verde) cât şi terenurile de sub centralele termice, acum când a primit cele 1, 4 milioane lei (14 miliarde vechi) de la APIA, în contul Asociaţiei Crescătorilor de Animale Ciobănaşul, în minutul următor a transferat banii (deturnare de fonduri) din contul Asociaţiei Ciobănaşul în contul SC CIOBĂNAŞUL BROŞTENI SRL.

Nu cred că un locatar din Blocul O5 nu şi-ar fi dorit să-şi cumpere apartamentul pentru suma de 200 lei (bani din ajutorul social), în schimb acum plătesc 250 lei chirie pe lună.

Având atâţia bani, jonglează după bunul plac cu banii membrilor de asociaţie, inclusiv banii noştri ai comunităţii (aceşti bani au fost destinaţi strict curăţirii şi amenajării păşunilor montane).

Din aceşti bani locoteneţii d.lui Nicu Chiriac efectuiază plăţi pe baza de borderouri la persoanele care efectuiază lucrările de curăţiri pe izlazurile localităţii. Pe lângă faptul că pentru aceleaşi servicii face plăţile diferenţiat, completează borderoul de plăţi cu persoane fictive, care nu au fost la lucrările de curăţire (fals şi uz de fals), banii folosindui pentru cumpărarea de voturi. Solicită dovada votului contra numerar.

Există persoane care au lucrat doar 3 ore şi au fost plătite 3 zile, le-au făcut fotografii de imagine (dar ca să se şi protejeze în caz de controale). În acelaşi timp există persoane care i-au spus că nu-i dau votul şi atunci nu au mai primit banii promişi pe fiecare cap de animal.

Persoanele care au primit banii pentru animale au fost trecute pe borderoul de lucrări de curăţire şi doar pozate la lucru.

Pentru lucrările ce se vor efectua anul acesta APIA va vira banii la finele anului sau în anul 2013, bani pe care suntem convinşi că Dl. Nicu Chiriac îi va împărti cu noi.

Să nu uităm că licitaţia prin care i s-au atribuit lucrările de curăţire şi amenajăre a păşunilor montane, este anulată prin ordinul prefectului.

Dacă tot a primit banii de la APIA de ce nu şi-a făcut datoria ca orice om de bună credinţă pentru comunitate să-şi plătească datoriile faţă de primărie adică: 100.000 lei taxe pe păşuni.


LEGE Nr. 67 din 25 martie 2004 *** Republicata pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale:

ART. 109
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum si în scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Cu durere în suflet un grup majoritar al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Ciobănaşul.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. toti sunt niste hoti si nu stiu cum sase razbune unul pe celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  2. un maimutoi in costum national...in curind in costum vargat

    RăspundețiȘtergere
  3. PNL-ul promoveaza astfel de indivizi?S-au cine se aseamana se aduna.Daca nu ,atunci locul acestui nesimtit este cu totul in alta parte.

    RăspundețiȘtergere