Şoseaua de centură nu va fi gata în 2012. Vă anunţasem încă de anul trecut

Văz că se vorbeşte foarte multe în aceste zile despre şoseaua de centură a municipiului Suceaba. Articole prin presă ne spun că a fost depăşit termenul promis de fostul ministru Anca Boagiu şi fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Care este noutatea? Cine credea că şoseaua de centură va fi gata în acest an? Trebuie să fi fost foarte naiv să iei de bune declaraţiile politico-electorale din acea vreme.

La 9 decembrie 2011 am publicat un articol intitulat Şoseaua de centură care este. Spuneam atunci că ruta ocolitoare a Sucevei va fi gata abia în 2014. Asta pentru că aşa au fost alocaţi banii din bugetul Ministerului Transporturilor pentru această investiţie.

N-aş vrea să spun că, din nou, am avut dreptate. Vă las să vedeţi cu ochii voştri cum arată bugetul ministerului pentru şoseaua de centură a Sucevei.

Bugetul şoselei de centură a municipiului Suceava

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că ruta ocolitoare a municipiului Suceava va fi gata în 2012.„Ministerul a alocat 56 de milioane de lei pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.Problema este că Grup Colas Iaşi, care construieşte ruta ocolitoare, ar mai avea nevoie de peste 143 de milioane de lei ca să finalizeze lucrarea, adică de aproape trei ori mai mulţi bani decât a pus la dispoziţie ministerul. Constructorul s-a plâns că a lucrat pe datorie anul trecut deoarece Ministerul Transporturilor a suplimentat fondurile pentru şoseaua de centură a Sucevei doar pe hârtie. „Ne-au suplimentat bugetul în anul 2011, însă nu am primit niciun leu. Noi am executat lucrările care trebuie achitate. Am lucrat pe banii noştri şi acum aşteptăm să vedem ce bani primim de la minister. Cu tot cu suplimentarea alocată mai avem nevoie de peste 1.400 de miliarde de lei vechi pentru a termina lucrarea”, ne-a declarat Ştefan Hanganu, directorul SC Grup Colas Iaşi. Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început în anul 2009, iar până acum statul a achitat 60 la sută din valoarea contractului. Constructorul susţine că are capacitatea necesară să finalizeze lucrarea în anul 2012, dacă Ministerul Transporturilor va plăti şi restul de 40 la sută. Totuşi, este greu de crezut că beneficiarul lucrării va aloca peste 140 de milioane de lei într-un an

    RăspundețiȘtergere