Referendum repetat până la validare?

Am şi eu o întrebare. Preşedintele republicii a fost suspendat de Parlament. Pentru demiterea lui au fost chemaţi oamenii la vot ca să se pronunţe cu privire la demitere. Pai pentru ca soarta preşedintelui suspendat să fie decisă, într-un fel sau altul, nu cumva este nevoie de un referendum care să fie validat?

Adică unde scrie că odată invalidat referendumul preşedintele suspendat se întoarce în funcţie? Nu tot suspendat rămâne? Că doar poporul nu a reuşit să ajungă la o decizie.

Mai exact, nu cumva este nevoie de validarea unui referendum pentru ca starea de suspendare a preşedintelui să înceteze (prin demitere sau revenirea în funcţie)?

Dacă legea promulgată zilele trecute de Antonescu nu conţine o astfel de prevedere înseamnă că ăştia de la USL îs proşti de bubuie. Adică nu le-o fi trecut de loc prin cap că Băsescu va boicota alegerile?

Credeţi că ar fi nevoie de organizarea unui nou referendum?

Trimiteți un comentariu

7 Comentarii

  1. Foarte probabil. Habar am care sunt regulile şi tocmai de asta întreb. Nu este nevoie de validarea referendumului ca să înceteze starea de suspendare a preşedintelui (într-un fel sau altul)?

    RăspundețiȘtergere
  2. A nu merge la vot reprezinta o vointa, sau cel putin lipsa uneia din partea populatiei. Prin neprezentare s-a exprimat vointa poporului si daca i-ar fi durut cu adevarat de cele din tara cred ca ar fi iesit mai multa lume la vot sa zica DA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar referendumul baniesc ca ar trebui sa fi valid ca sa reprezinte "vointa poporului", nu? Interesant...

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta idee. Dar nu trebuia ca si precedentul referendum de suspendare a presedintelui sa se repete ? Nici acela nu a fost practic validat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din câte îmi amintesc, atunci nu exista prag pentru validare. Pragul a fost introdus mai târziu de guvernul Boc

    RăspundețiȘtergere
  6. http://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Referendumuri_din_România
    nu ma bazez 100% pe acest site dar politicienii baga sau nu pragul sau boicotul dupa cum le convine

    RăspundețiȘtergere