Alte indicatoare, alţi bani, altă distracţie, aceeaşi sugativă

Despre indicatoarele rutiere amplasate greşit în sensurile giratorii din Suceava s-a scris în ziare şi s-a vorbit la televizor (aici, aici, aici şi aici). Nimeni nu a pomenit însă despre cine le montează. Este vorba de firma lui Sorin Iacob, SC Loial Impex SRL, furajată din belşug cu bani publici de multe şi darnice instituţii publice din judeţ.

Firma lui Sorin Iacob, vrednic donator de fonduri pentru campanii electorale către mai toate partidele politice importante, încasează de foarte mulţi ani milioane de lei pentru a mânji străzile oraşului cu vopsea care se spală la prima ploaie, pentru a schimba câte un bec la iluminatul public, pentru întreţinerea semafoarelor prost sincronizate din oraş (???) etţetera.

În ultimul ciclu electoral (2008-2012) firma Loial Impex SRL a obţinut peste 60 de contracte din fonduri publice în valoare de peste 135 de milioane de lei, adică peste 30 de milioane de euro (!!!). Şi acestea sunt doar datele la care am avut eu acces. La aşa sume, mai ales când ştii foarte bine tabla împărţirii, zic şi eu că nu te interesează dacă pui câteva zeci de indicatoare de-aiurea. Păi cine mai are tupeul să te ia la întrebări? Nimeni, aşa-i? Mai ales dacă ai şi un conac domnesc unde găzduieşti nunţile beizadelelor şi alte bairamuri ale aleşilor grabnic încasatori de comisioane grase.

Dar nu-i nimic, urmează alte indicatoare, alţi bani, altă distracţie. Doar sugativa de fonduri publice rămâne aceeaşi.

Loial Impex SRL, firma lui Sorin Iacob, abonat la banii publici din Suceava

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

 1. las-o asa, decat deloc ca la pod, cel putin nu te urci pe scuar

  RăspundețiȘtergere
 2. SC LOIAL IMPEX SRL face parte din firmele clientelare PDL.Si sa nu uitam ca la Conacul Domnesc au avut loc nuntile de renume(baiatul doctoritei Motan,baiatul primarului Lungu etc)

  1.FIRME CLIENTELARE PDL
  ROSAL SC CONDACIA SA Botoşani
  SC LIE IMPEX SRL SC RESTACO SRL
  PRO TEHNICA Elsaco Electronic SRL
  S & O Group SC Colas
  Symmetrica Suceava
  Loial Impex
  FLORCONSTRUCT
  DRG AUDIT si DRG SOFT

  RăspundețiȘtergere
 3. Loial-ul primeste cereri de oferta. Firma nu face si proiectul acestor indicatoare doar executia lor si montarea conform proiectului venit de la Primarie. Daca ei asta au vrut, asta au primit!

  RăspundețiȘtergere
 4. prietene, eşti naiv dacă crezi că firmele pe care le-ai enumerat dau bani doar la PDL

  RăspundețiȘtergere
 5. Mare om de afaceri Iacob asta!!!
  Dar la organele de urmarire penala cat sponsorizeaza ca sa doarma (deocamdata :-)) linistit???
  Nu s-a saturat cat a furat la instalarea centralelor termice din Campulung, Gura Humorului, Vatra Dornei samd???
  Mama voastra de hoti si incompetenti!

  RăspundețiȘtergere