De când este depozitat ilegal gunoiul la Călău?

Primarul Ion Lungu spunea, miercuri, 8 august 2012, că au început procedurile de avizare pentru depozitarea deşeurilor din oraş pe un amplasament aflat în imediata vecinătate a fostei gropi de gunoi a oraşului şi că gunoiul va fi dus acolo începând de la sfârşitul acestei săptămâni.

Totuşi, aveam informaţii că la Călău a reînceput de mai mult timp depozitarea deşeurilor chiar pe groapa închisă din ianuarie 2009. Depozitarea deşeurilor a reînceput probabil imediat după 16 iulie, atunci când s-a închis groapa de gunoi de la Botoşani, acolo unde era transportat gunoiul din Suceava.

Bănuiala mea a fost confirmată de o fotografie publicată de ArTiStul pe OraşulSuceava.ro. În fotografia suprinsă din avion tot în data de 8 august se vede cum chiar într-un colţ al fostei gropi de gunoi fuseseră deja depozitate cantităţi mari de deşeuri. Mai mult, deşi restul gropii de gunoi este acoperit de un strat de vegetaţie, în colţul unde au fost depozitate recent deşeuri se poate observa că a fost realizat un drum pentru accesul maşinilor de gunoi.

Nu cred că există vreun om normal la cap care să poată spune că în lipsa oricărui aviz, acele gunoaie au fost depozitate ilegal.

Ia să vedem, punem pariu că Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu nu au nimic de spus despre treaba asta?

De când este depozitat ilegal gunoiul la Călău?

Trimiteți un comentariu

7 Comentarii

  1. Masini de gunoi de la Rosal circula pe acolo de la inceputul veri

    RăspundețiȘtergere
  2. unde vine localitatea aceasta multumesc de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  3. Călău este numele folosit de suceveni pentru fosta groapa de gunoi a orașului

    RăspundețiȘtergere
  4. mai bine il intrebi pe lungu. el stie mai bine cate facturi a decontat pentru gunoiul dus la groapa de la botosani, cand de fapt era dus la calau. de fapt groapa de la calau nu a fost inchisa niciodata. parol!

    RăspundețiȘtergere
  5. La Calau ajungi coborind pe linga zidul bisericii Mirauti, tot in jos, drept inainte.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu se auto sesizeaza nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  7. in poza asta apare doar o parte a gropii, dar exista "gunoi proaspat" si in capatul din avalul riului Suceava (11 august 2012)

    RăspundețiȘtergere