Orest Onofrei lasă Senatul pentru Camera Deputaţilor. Negocieri în toi la PDL

Negocierile pentru stabilirea candidaturilor în colegiile pentru Parlament au început şi la PDL. Surse din principalul partid de opoziţie au declarat, pentru dinuzara.com, că deocamdată au fost stabilite cu certitudine doar cinci dintre cele 14 persoane care vor candida pentru funcţii de parlamentari.

Cea mai mare supriză ar fi în cazul prim-vicepreşedintelui Orest Onofrei. Acesta va lăsa funcţia de senator pentru a candida în colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor (Cajvana - Todireşti - Şcheia). Aşa cum am arătat aici, acesta este unul dintre cele două colegii câştigate clar de PDL la votul politic pentru Consiliul Judeţean la alegerile locale de la 10 iunie.

De asemenea, până acum s-a stabilit că Ioan Bălan va candida pentru un nou mandat în colegiul nr. 2 (Burdujeni, Pătrăuţi, Mitocul Dragomirnei, Adâncata, Salcea, Ipoteşti) iar Sanda Maria Ardeleanu va candida în colegiul nr.1 Suceava (cartierele din oraş + Iţcani). Pentru colegiul nr.1 Suceava şi-a anunţat deja candidatura şeful PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, din partea USL.

Fostul primar al municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, va candida pentru un post de deputat în colegiul nr. 4 iar patronul Marelvi, Dumitru Mihalescul, va candida în colegiul nr. 7 (Vicovu de Sus - Solca), pe care l-a câştigat în 2008 dar a pierdut funcţia de deputat la redistribuire.

Citeşte aici care vor fi candidaţii PNL şi aici care vor fi candidaţii PSD pentru alegerile parlamentare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii