Peste 15.500 de persoane ar trebui eliminate de pe listele electorale din județul Suceava

Rezultate interesante în urma verificării listelor electorale permanente ale celor 114 localități din județul Suceava. Conform rezultatelor comunicate de Prefectură, 15.516 persoane nu au ce să caute pe listele electorale permanente.

Totuși, din listele electorale permanente vor fi eliminate pentru moment doar 3.667 de persoane. Este vorba de 352 de persoane decedate, 41 de persoane care şi-au pierdut dreptul de vot, 23 de persoane care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport, 81 de persoane care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, 20 de persoane care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului, 47 de persoane care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă şi 1360 persoane cu reşedinţa/domiciliul în străinătate.

​În ceea priveşte persoanele cu acte de identitate expirate, Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Suceava a informat că în baza de date deţinută figurează 13.592 persoane având documente de identitate expirate. Așadar, în total în județul Suceava ar trebui eliminate de pe listele electorale permanente cel puțin 15.516 persoane.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii