28

Împlinesc astăzi 28 de ani. Şi cinci ani şi jumătate de gazetărie. Ani în care am încercat să fac meseria asta cu acelaşi entuziasm ca în prima zi. Şi cu speranţa că pot face o diferenţă. Că şi în presa locală - hulită, înjurată, acuzată de corupţie - se poate face jurnalism sincer, orientat către cetăţean. Că sunt un slujbaş în folosul comunităţii şi că este obligaţia mea să sancţionez derapajele autorităţilor, să apăr interesele cetăţenilor şi să-i informez cât mai corect posibil cu privire la deciziile care le pot afecta viaţa.

Puţine satisfacţii şi multe frustrări. Un bilanţ care, ciudat, nu m-a descurajat. Nici măcar în momentele în care vedeam cum îmi răcesc gura de pomană, cum în van vorbesc la pereţi, cum degeaba avertizez despre ilegalităţi, corupţie, decizii greşite ale autorităţilor sau încălcarea drepturilor cetăţenilor.

Astăzi sunt hotărât, poate mai mult ca niciodată, să nu mă las pervertit de modul în care se face la noi meseria asta. Astăzi mi-am promis că o să fiu mai vigilent, mai energic, mai riguros, mai exigent. Mi-am promis că o să-mi fac agenda în funcţie de subiectele care vă interesează pe voi, cititorii acestui blog. Mi-am promis că voi încerca să practic un jurnalism civic, cetăţenesc, ignorând propaganda şi intrigile politicienilor.

Pentru asta am nevoie şi de ajutorul vostru. Am nevoie să îmi spuneţi lucrurile care vă nemulţumesc, abuzurile cu care vă confruntaţi, ilegalităţile pe care le observaţi şi informaţiile care vă interesează.

Vă mulţumesc şi mă bazez pe sprijinul vostru, al celor care citiţi acest blog şi mă urmăriţi pe Twitter sau Facebook!

Trimiteți un comentariu

9 Comentarii

  1. Sa ai parte de mult noroc si de multa sanatate si daca vei merge pe acelasi drum pe care esti acuma totul va fi bine zic eu .

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI multa sanatate ,fericire si implinirea tuturor dorintelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI! SANATATE SI MINTE MULTA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multa sanatate si toate gandurile bune.

    Cu stima,
    Emil Ursu

    RăspundețiȘtergere
  5. As you go through life you are going to have many opportunities to keep your mouth shut.Do not take advantage of them. happy birthday

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa ai parte doar de sanatate, voie buna si fericire-n viata. Din partea echipei Orion Media Vatra Dornei

    RăspundețiȘtergere