Baconschi spune că i s-a propus să candideze la Suceava, împotriva lui Băişanu

Fostul ministru de externe Teodor Baconschi spune că i s-a propus să candideze într-un colegiu din judeţul Suceava dar că a refuzat candidatura pentru că ar fi fost vorba de un colegiu unde potrivit unor analize USL ar câştiga peste 50% din voturi, scrie Mediafax. Baconschi a solicitat să candideze pe un colegiu din Bucureşti dar conducerea partidului i-a oferit doar varianta candidaturii la Suceava. Baconschi a refuzat această variantă şi acum încearcă să forţeze o candidatură în diaspora.

Surse din PDL Suceava confirmă existenţa unor astfel de discuţii şi precizează că ar fi fost vorba de colegiul nr. 1 din municipiul Suceava dar contrazic faptul că Baconschi ar fi fost cel care a renunţat la candidatură. Se pare că o candidatură a lui Baconschi nu a fost posibilă deoarece pe acest colegiu avea drept de preempţiune deputatul în funcţie Sanda Maria Ardeleanu iar aceasta a decis să candideze pentru un nou mandat. Cum Baconschi viza doar candidatura în mediul urban iar colegiul 1 Suceava era ocupat, acesta nu mai avea practic nicio variantă pentru o candidatură în judeţul nostru.

Teodor Baconschi a fost tras pe linie moartă în PDL după ce a fost implicat în mai multe scandaluri. Acesta era ambasador la Paris în decembrie 2009, în perioada alegerilor prezidenţiale, fiind acuzat atunci de fraudă electorală. Unele detalii aici.

Teodor Baconschi a fost şi cel care a contribuit semnificativ la căderea guvernului Boc. În ianuarie 2012, Baconschi a fost demis din funcţia de ministru de externe după ce într-o postare pe blogul personal a folosit, printre altele, sintagmele "mahala ineptă", "derbedei" şi "populaţie imbecilizată" cu referire la persoanele care protestau în Piaţa Constituţiei. Aceasta a fost prima dintr-un şir de concesii făcute de Emil Boc la presiunea străzii şi care în cele din urmă a dus la căderea guvernului.

Ai fi votat cu Baconschi dacă ar fi candidat la Suceava?

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. 20.12.2006, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi:
    Aseară am făcut o baie, în noua cadă (tip jacuzzi) din noua reședință. Gândindu-mă la tine, am evocat – și trăit – momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta reședință din Australia.
    manuela
    21.12.2006, Teodor Baconschi către Manuela Vulpe:
    Uaaauuu ! Am rămas fără grai.
    03.06.2007, Teodor Baconschi către Manuela Vulpe:
    mă mai iubești?
    04.06.2007, Manuela Vulpe către Teodor Baconschi:
    Cum n-am primit nicio reacție, m-am gândit să repet răspunsul și pe vechea adresă de e-mail: “Da!”.
    Manuela Vulpe a fost ambasador in Mexic apoi Argentina

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar Mazare, cu diviziile de curve tunate, zi de zi, an de an, ani si ani la rand, ce este?

    O institutie a moralitatii, eventual catolice, sau un cimpanzeu drogat care fura din bani publici sute de milioane de euro si da lectii de doi lei gangsterilor adevarati?

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand Mazare nu este casatorit deci poate face ce vrea muschii lui.In al doilea rand Mazare nu se destrabaleaza in jacuzzi cu ambasadoare pe banii nostri in cladirile ambasadelor.In al treilea rand stiu asa:Mazare este urmarit de ani de zile de cohorte de procurori care n-au dovedit niciodata ca ar fi facut vreo infractiune.Comparatia este penibila si comica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne amintim cum s-a votat la ambasada din Paris in 2009:
    3.785 de votanţi în 14 ore;811 votanţi în 3 ore ; 270 de votanţi pe oră (toată ziua)
    Daniel Morar nu l-a intrebat de sanatate pe Baconschi.
    La Paris, după ce domnul ministru Baconschi şi-a încetat mandatul de ambasador, România, Ministerul de Externe, a continuat să plătească 10 luni chiria pentru apartamentul domnului ministru care nu a dorit să locuiască la ambasadă alături de plebe, a vrut să aibă un apartament reprezentativ şi a plătit 78.000 de euro pe un apartament care nu a mai fost locuit.

    RăspundețiȘtergere