Lista licitaţiilor "cu dedicaţie" şi trucate de la Consiliul Judeţean Suceava

Consiliul Judeţean Suceava trebuie să returneze 2,58 de milioane de lei din proiectele finanţate cu fonduri europene. Este vorba de contracte încheiate în perioada 2008-2011.

Contractele cu probleme sunt: Pelerin în Bucovina, Hora Bucovinei, Crăciun în Bucovina, Paşte în Bucovina, E-guvernare, Modernizare DJ 174 Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci, DJ 208 Dolhasca - Probota, Modernizare DJ 177 Poiana Micului - Suceviţa, Modernizarea DJ 175B Pojorâta - Rarău şi Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2010-2020.

Printre firmele despre care autorităţile europene spun că au fost favorizate la licitaţie sunt Cominco SA, Eurostrade Company SA, ConBucovina SA, Best Advertising SRL, Fretta SRL, Muşatinii SA, Accent Print SRL şi Interpress SRL, firma care editează cotidianul Monitorul de Suceava.

Licitaţii trucate cu dedicaţie la Consiliul Judeţean Suceava

Licitaţii trucate cu dedicaţie la Consiliul Judeţean Suceava

Licitaţii trucate cu dedicaţie la Consiliul Judeţean Suceava

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Asfaltul pe drumul poiana micului-sucevita l-a turnat tocmai societatea de drumuri si poduri din subordinea cj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,asteptam demult aceste dovezi ale guvernarii corupte ale regimului Basescu implicit Flutur.De fapt asteptam rezultatele auditului care trebuia facut la Primarie si Consiliul Judetean.Rezultatele auditului nu au venit in schimb au venit rezultatele celor de la fonduri europene.Si ele sunt edificatoare.Din analiza motivelor acordarii corectiilor rezulta ca multe licitatii au fost cu dedicatie(prin introducerea unor conditii restrictive de participare)iar altele au fost trucate(prin inaintarea unei oferte de pret mici care apoi a fost marita prin act aditional)
    Aceeasi metoda a fost folosita la centura Sucevei unde valoarea contractului a crescut cu 62% fata de valoarea initiala.

    RăspundețiȘtergere
  3. petarda. hai sa fim seriosi! la cat il urasc uselistii pe flutur daca intr-adevar ar avea cu ce sa-l agate credeti ca ar mai fi acum in libertate mai ales ca nu are imunitate de nicun fel?

    RăspundețiȘtergere
  4. in toata tara la lucrari cu bani europeni s-au facut corectii.asta nu inseamna ca au fost trucate sau cu dedicatie.ar fi bine sa faca si nechifor tot atatea lucrari cu bani europeni si sa fie corectii de 2mil ron.si la alte cj sunt corectii.

    RăspundețiȘtergere