Probe ADN în dosarul Vasilică Puşcaşu, după şapte ani de la jafurile armate din Austria

Probe ADN în dosarul Vasilică Puşcaşu, după şapte ani de la jafurile armate din Austria

Miercuri, 24 octombrie, la tribunalul din Wiener Neustadt, Austria, a avut cel de-al treilea termen de judecată în cazul afaceristului sucevean Vasilică Puşcaşu, acuzat de autorităţile austriece de două jafuri armate la bănci, în aprilie 2005.

Ştia foarte bine Vasilică Puşcaşu de ce încerca la începutul anului să se eschiveze de la extrădarea în Austria. Colegi din presa austriacă mi-au spus că dosarul întocmit de procurori este beton.

Acuzarea se bazează în principal pe probe ADN recoltate imediat după cele două jafuri. Astfel, după al doilea jaf, Vasilică Puşcaşu abandonat maşina cu care se deplasa din cauză că a fost implicat într-un accident rutier uşor.

În maşină, poliţiştii au descoperit o cagulă, un pulover negru şi ambalajul unui telefon mobil cumpărat recent de Vasilică Puşcaşu. Pe cutie se afla şi codul IMEI al telefonului. Urmărind codul IMEI, poliţştii austrieci au descoperit că suspecţii părăsiseră deja ţara iar aparatul a fost folosit ulterior într-o reţea de telefonie mobilă din România.

Criminaliştii au reuşit să recolteze probe ADN de pe cagula şi puloverul găsite în maşină. Probele de ADN procesate şi au fost apoi comparate cu bazele de date ale altor state europene. Probele s-au potrivit cu unele aflate în baza de date a poliţiei din Germania şi aşa s-a ajuns la Vasilică Puşcaşu.

În Germania, Vasilică Puşcaşu (alias Constantin Cîrdeiu) fusese condamnat la închisoare spre sfârşitul anilor '90 în trei dosare diferite pentru infracţiuni de tâlhărie şi jaf armat. Citeşte aici spectaculoasele isprăvi din Germania ale lui Puşcaşu şi ale celorlalţi membri ai grupării germaniştilor.

Magistraţii austrieci au stabilit un nou termen de judecată pentru luna decembrie. Vasilică Puşcaşu riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

În poză şi el şi avocatul par destul de veseli. Eu zic că n-o să mai râdă după ce se vor pronunţa judecătorii.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Si cand te gandesti ca la Suceava Vasilica Puscasu era un prosper om de afaceri,era nasul baiatului doctoritei Motan care ia bani de pe morti si de pe vii si e poreclita Satana.Vasilica asfalta de zor cu firma sa Kamer Build Company SRL strada Stefan cel Mare .

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca a cotizat baiatul la PDL ,a avut condractul....

    RăspundețiȘtergere
  3. ce mai conta de unde avea bani.....

    RăspundețiȘtergere