Curtea de Conturi: Sporuri plătite ilegal la Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile din subordine

Într-un raport realizat la solicitarea comisiilor de buget şi administraţie ale Senatului, Curtea de Conturi a României constată că la Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile din subordine au fost plătite nelegal sporuri de dispozitiv în valoare de 1,83 milioane de lei.

În urma verificarilor făcute de Curtea de Conturi în judeţul Suceava au fost identificate următoarele probleme:

"Au fost efectuate plăţi nelegale în sumă de 1.832.063 lei, reprezentând indemnizaţie de dispozitiv în procent de 25%, aplicat asupra salariului de bază brut la ordonatorul principal de credite şi ordonatorii terţiari de credite finanţaţi din bugetul UATJ Suceava: Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Suceava, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava, Centrul Cultural Bucovina Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi stabilirea eronată a salariului de bază al persoanei care desfăşoară activitatea de control financiar preventiv la Camera Agricolă Suceava.

Au fost acordate avansuri pentru concedii de odihnă la Camera Agricolă, fără a exista temei legal în acest sens, abatere pentru care s-au calculat penalităţi de 7.166 lei.

Au fost comandate studii de fezabilitate de 1,7 milioane de lei, achitate în perioada 2009-2011, pentru obiective de investiţii unde lucrarile fie nu au început, fie nu au mai continuat. În plus, pentru 13 obiective de investiţii (drumuri judeţene) au fost comandate studii de fezabilitate, achitate în cursul anului 2007 în sumă de 319.141 lei, însă ulterior acestea nu au fost folosite din motiv că nu au fost găsite resursele financiare necesare", scriu colegii de la HotNews.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Asta o facut`o Flutur si pedeleii lui... cat tupeu sa aiba sa le mai ceara sucevenilor votul pentru un mandat de parlamentar pentru a beneficia de imunitate??
    Partea proasta e ca intr`un fel sau altul vor ajunge in Parlament.

    RăspundețiȘtergere