Vânzarea Galleria Mall Suceava a fost anulată

Tranzacţia anului în domeniul imobiliar din Suceava a fost anulată. Globe Trade Center (GTC) a renunţat să vândă centrele comerciale deţinute la Piatra Neamţ, Suceava şi Buzău, deoarece dezvoltatorul israelian nu a ajuns la un acord cu investitorul internaţional cu care a anunţat în noiembrie 2012 că negociază tranzacţia.

În noiembrie GTC a anunţat că va vinde unui investitor privat internaţional cele trei mall-uri, centre comerciale care s-au confruntat cu dificultăţi în ultimii ani din cauza scăderii vânzărilor, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 6-7 milioane de euro.

Fiecare dintre cele trei proprietăţi are suprafeţe nete închiriabile cuprinse între 10.000 şi 14.000 metri pătraţi, iar tranzacţia trebuia să fie încheiată în primul trimestru al anului 2013.

Investiţiile totale în cele trei mall-uri s-au ridicat la 65 de milioane de euro, finaţarea fiind susţinută de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Raiffeisen şi s-a ridicat la circa 30 de milioane de euro. GTC estima că din vânzarea celor trei mall-uri ar fi înregistrat o pierdere de 19 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii