128.000 de suceveni au cont pe Facebook

Peste 50.000 de suceveni şi-au făcut cont pe reţeaua de socializare Facebook în ultimele 12 luni. Dacă în ianuarie 2012 existau 77.660 de utilizatori Facebook care şi-au setat domiciliul în judeţul Suceava, acum numărul sucevenilor care au cont pe reţeaua de socializare a ajuns la 128.000, potrivit Facebrands.ro. Numărul locuitorilor judeţului Suceava care au cont pe Facebook este în realitate mai mare, aşa cum voi explica mai jos.

Mai bine de jumătate dintre utilizatorii din judeţul Suceava şi-au setat domiciliul în municipiul Suceava. Iată topul localităţilor în funcţie de numărul utilizatorilor Facebook:

Suceava - 70.980
Falticeni - 12.620
Radauti - 9.780
Câmpulung Moldovenesc - 5.200
Gura Humorului - 3.480
Siret - 2.460
Dolhasca - 1.120
Liteni - 900
Marginea - 880
Gura-Humourlui - 760

În primul rând, a se observa că Gura Humorului apare în top de două ori. Asta pentru că cei de la Facebook nu au reuşit însă să elimine denumirile duplicat.

În al doilea rând, a se observa că în top nu apare Vatra Dornei. Asta pentru că cei de la Facebook au mutat oraşul staţiune în judeţul Bistriţa Năsăud, la fel ca alte câteva zeci de localităţi din zona de munte.

Aşadar, cei 7.160 de utilizatori din Vatra Dornei şi alţi câteva sute de utilizatori din localităţile din zona de munte sunt consideraţi de Facebook ca locuind în judeţul Bistriţa Năsăud. Iote aici. Precizez că am sesizat Facebook în legătură cu această problemă încă de anul trecut dar situaţia nu a fost încă rezolvată.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. E destul de urat ca dupa o perioada nu tocmai scurta, Vatra Dornei sa apara in continuare ca facand parte din jud Bistrita-Nasaud...

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi, da' tu iti imaginezi ca te baga in seama cineva de la Facebook pentru ca "ai sesizat"? Pai nu te baga in seama nici cei de pe plan local cand te agiti ca sifonul. Iar aici esi un mic ... sesizator...

    RăspundețiȘtergere