Spaţiu verde distrus pe str. Mărăşeşti. Iată unde vrea primarul Gherman să trântescă un bloc cu crâşmă la parter

Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman

Acesta este terenul de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava unde primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, intenţionează să construiască o clădire cu trei niveluri în care ar urma să fie amenajat şi un restaurant. Terenul îi aparţine în acte fiului său, Ionuţ Gherman, şi a fost cumpărat de la o persoană care a fost pusă în posesie de Primăria municipiului Suceava.

Gherman a obţinut un certificat de urbanism de la Primăria municipiului Suceava şi încearcă acum să obţină şi autorizaţia de construire. Între timp, asociaţia locatarilor blocului A5 a câştigat deja procesele de la Tribunalul Suceava şi Curtea de Apel Suceava, Gherman având posibilitatea să atace decizia judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cu toate acestea, Ilie şi Ionuţ German şi-au băgat sâmbătă drujbele în copacii din spaţiul verde de pe strada Mărăşeşti, în baza unei autorizaţii obţinută de la Ocolul Silvic Pătrăuţi. Asta deşi în dimineaţa aceleiaşi zile au fost somaţi de Agenţia pentru Protecţia Mediului să amâne tăierea copacilor.

Locatarii din zonă au cerut sprijinul autorităţilor dar poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii comunitari veniţi ciopor la faţa locului s-au limitata la a căsca gura la show-ul oferit de primarul Ilie Gherman, aflat într-o stare uşor "euforică". În cele din urmă, un poliţist a descoperit că şoferul utilajului nu avea foaie de parcurs şi că nu are voie astfel să transporte copacii deja tăiaţi.

Până la o decizie definitivă şi irevocalibă a judecătorilor, cred că e bine să-i ştim pe cei care au atribuţii privind aprobarea unei eventuale autorizaţii de construire:

- Ion Lungu, primar al municipiului Suceava;
- Ioan Ciutac, secretarul municipiului Suceava;
- Ovidiu Doroftei, viceprimar, coordonator al Serviciului urbanism şi amenajarea teritoriului;
- Cerasela Prelipceanu, directorul Direcţiei urbanism, amenajarea teritoriului şi cadastru a Primăriei Suceava;

- Comisia de amenajare a teritoriului, urbanism şi protecţia mediului a Consiliului Local al municipiului Suceava formată din:
    - Marcel Dan Roibu (PNL)
    - Geniloni Sfeclă (PSD)
    - Vasile Mocanu (PNL)
    - Alexandru Cornel Grosar (PSD)
    - Adrian Arămescu (PPDD)
    - Viorel Seredenciuc (PDL)
    - Costel Tătăranu (PDL)


Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman Strada Mărăşeşti, copaci tăiaţi şi spaţiu verde distrus de primarul Ilie Gherman

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. ACUM SA VAD SPIRITUL CIVIC AL CELOR CE-SI ZIC SUCEVENI! MACAR O DEMONSTRATIE DE 50-100 DE OAMENI! SAU PENTRU CEVA CONCRET, FARA UN ONG BUGETOFAG, NU SE POATE?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Dinule,

    iti scriu pentru ca nu e prima data cand faci observatii juste si dai dovada de simt civic. In numele cetatenilor de pe Marasesti tin sa iti multumesc. Sigur, si Monitorului de Suceava, sper ca vor citi ce scriu.
    Trecand la subiect: comisia de urbanism trebuie după părerea mea reevaluata substantial si sa fie demarata o ancheta pentru ca acolo ceva e putred. Ma intreb cum se face ca tocmai Ilie Gherman a ajuns mare propitar aici pe Marasesti. S-o fi intamplat oare ca in alte cazuri safie cumpărate actele si sa fi existat o "turbina" de genul blocului de pe langa liceul Industrial nr. 4 ? Acolo s-a pus praful, la fel ca in alte situatii. Nu uitam ca tot pe Marasesti mai e ridicat relativ recent, tot in guvernarea Lungu un bloc care pare ca se prabuseste in strada (partea cu gen. nr. 3). Am un bun amic pe Aleea Nucului, am fost si am vazut si eu enormitatea care a luat lumina bietilor copii de la creşă. Nu se poate aşa ceva. Dar, daca acel bloc e cu dedicatie pt. procurori, avocati şi interlopi, care deja au arvunit apartamentele, ce sa faci ? Trebuie schimbat ceva in legislatia de urbanism.. aproipo, unde e Planul Urbanistic? exista strategii ? ma tem ca nu.....

    RăspundețiȘtergere
  3. „Un Țăran venea săracu'
    Tocmai de la mama dracu'
    Din Slătina mlăștinoasă
    În Suceava cea mănoasă.

    Ciuș dei, lelițo fă.

    C-un ucaz de „răzeșie”
    Măsluit în primărie,
    Ca-n buricul târgului
    Să-și dea fân măgarului.

    Ciuș dei, lelițo fă.

    Uite, al dracului măgar
    Cum se suie pe trotuar
    Iar țăranul necioplit
    În parc – împroprietărit.

    Ciuș dei, lelițo fă.

    Uite vine melițianu
    S-ancheteze pe măgaru,
    (pe măgarul de țăran
    travestit în sucevean).

    Ciuș dei, lelițo fă.

    Iute-apare un gipan
    De țăran prost slătinean,
    Se scoboară pe trotuar
    (lângă frati-su măgar)
    ȚĂRĂNOIUL COCALAR.

    Ciuș dei, lelițo fă.

    Gâții tăi de melițian
    N-auziși de KLAN GHERMAN?
    Că-s bazați și pe felie
    Cu tâlhari din primărie?
    ……..
    (continuarea mai scrie-o cine-o vrea.)
    ……..

    Refren:
    Terenuri geaba, imobile mocca,
    Proiecțele, avizele,
    Le fușărim, le mânărim;
    Păi suntem Ku Klux Gherman, băi.

    CIUȘ DEI, PROSTOVANILOR BĂI.”

    ==========

    P.S. în temă și direct personal:
    Dacă în comisia aia de urbanism este până și nemernicul de TĂTĂRANU, atunci TREBILE SUNT LIMPEZI CA LUMINA NOPȚII POLARE!

    Tătărane, încă te mai așteaptă, prin … Bortileni, niște iobagi dornici să-ți croiască în cap niște pari (de frasin).
    Nu mai vii la desfășurat controale cu dedicație politică, să constați contravenții din vârful pixului și să aplici sancțiuni netemeinice și care exced procedura?
    Iobagii ceia care au câștigat def. și irev. și fondul și recursul speței, te roagă … să le mai faci vreo vizită de curtoazie! Parii sunt pregătiți după ușă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ar trebuii ca la eliberarea autorizatiilor de constructie sa ai nevoie de acordul de principiu al vecinilor pentru respectivul proiect ?
    Nu exista un PUZ ce trebuie respectat?
    ... transformam un oras cu o singura sansa intr-un orasel fara nici o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca si chioru asta a ajuns primar...........................

    RăspundețiȘtergere
  6. Numele îngroşate sunt ale şpăgarilor, marii umflaţi ai primăriei cărora nu le mai ajunge. Probabil lacrimile şi suferinţa celor mărunţi îi va ajunge într-o zi!

    RăspundețiȘtergere