Cu badigarzii după uşă, Băişanu a forţat schimbarea lui Galan de la şefia PNL Rădăuţi. Miza alegerilor: nou înfiinţatele organizaţii de cartier

Cu badigarzii după uşă, Băişanu a forţat schimbarea lui Galan de la şefia PNL Rădăuţi. Miza alegerilor: nou înfiinţatele organizaţii de cartier

Au fost astăzi alegeri la PNL Rădăuţi. Chiar dacă şeful organizaţiei, deputatul Constantin Galan, a încercat să amâne alegerile pentru luna august, aproape de alegerile pentru organizaţia judeţeană, Băişanu a forţat votul pentru preşedinţia organizaţiei. Au candidat Constantin Galan şi Dan Mironiuc (vasal al lui Băişanu şi patron al mai multor firme furajate puternic din bani publici: Bucovrad, Profil Exim, Rosar).

La alegeri au participat membrii organizaţiei şi două echipe de badigarzi. Una a lui Galan, cealaltă a lui Băişanu.

La vot a câştigat Mironiuc. Băişanu nu l-a vrut pe Galan pentru că bişniţarul rădăuţean anunţase că va candida la preşedinţia filialei judeţene iar miza a reprezentat-o organizaţiile de cartier.

Conform noului statul al PNL, pot înfiinţa organizaţii de cartier localităţile care au peste 25.000 de locuitori, faţă de 50.000 cât era pragul până acum. Astfel, la Suceava se înfiinţează organizaţii de cartier şi la Fălticeni şi Rădăuţi. 19 în fiecare dintre cele două municipii, egale cu numărul total al consilierilor locali. Fiecare preşedinte al organizaţiei de cartier devine automat delegat la alegerile pentru organizaţia judeţeană. Adică Rădăuţi şi Fălticeni ajung să aibă influenţă aproape la fel de mare ca Suceava care are 21 de organizaţii de cartier.

Cum la Fălticeni Gheorghe Aldea nu a avut contracandidat iar la Rădăuţi a câştigat Mironiuc, Băişanu a reuşit astfel să îşi asigure peste jumătate dintre delegaţii pentru alegerile organizaţiei judeţene.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. D'APOI NICI CU GALAN NU MI-I RUSINE! A TINUT PNL-UL LA 2-3% CAT S-A OCUPAT EL DE ORGANIZATIE. CAT DESPRE BANI PUBLICI, MA-NDOIESC CA NU-I ABONAT SI EL!
    NUMAI CA NU CU PRIMARIA, CA CU(SIC!)OLAREAN II E CAM GRU UNUI OM NORMAL SA SE-NTELEAGA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Documentati-va mai bine inante sa scrieti daca intr-adevar sunteti jurnalisti.
    Badigarzii au fost ai lui Galan, deci titlul e o mare minciuna.
    Firmele domnului Mironiuc nu au fost si nu sunt furajate din bani publici pentru ca lucreaza cu clienti persoane fizice si foarte putin cu statul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Verificati cate termopane a pus pe vremea lui Carcalete la scolile din judet.SIC!!

    RăspundețiȘtergere
  4. doar 3 comment? ah, 4!

    RăspundețiȘtergere