VIDEO Circ şi înjurături ca la uşa cortului la PNL Suceava! Băişanu a dat buzna peste comisia de validare a rezultatelor şi a forţat anularea alegerilor la TNL



Scene incredibile au avut loc sâmbătă seară în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava. Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene Suceava a Tineretului Naţional Liberal (TNL) s-au încheiat cu circ şi înjurături ca la uşa cortului.

La alegeri au participat preşedintele interimar al filialei, avocatul Cătălin Pintea, şi Mihai Moraru, fiul fostului primar din Vatra Dornei, Ioan Moraru. Dacă Pintea este cunoscut în partid ca un oponent al şefului filialei, Moraru a fost pus de Băişanu să candideze deşi nu îndeplineşte condiţiile.

Intenţiile lui Băişanu s-au văzut încă din startul şedinţei atunci când în loc să adreseze un mesaj către participanţi, şeful PNL Suceava s-a plâns că nu a fost invitat să ia loc la prezidiu, unde se aflau doar reprezentanţi din conducerea centrală a TNL.

Băişanu a mai spus că unele organizaţii locale TNL nu au niciun delegat la conferinţa de alegeri. În replică, preşedinte TNL, Florin Alexe, i-a transmis că alegerile au fost organizate conform statutului şi că acestea pot fi contestate la Curtea de Onoare şi Arbitraj a partidului.

După ce şi-au exprimat votul cei peste o sută de delegaţi, în sala mică a Casei de Cultură au rămas doar membrii comisiei de numărare a voturilor, formată din reprezentanţi din conducerea centrală a TNL şi câte două persoane din partea celor doi candidaţi.

După ceva timp de la închiderea urnelor, Cătălin Pintea a fost anunţat de unul dintre membrii comisiei că a câştigat alegerile cu 59 de voturi, cu zece mai multe decât Moraru. Pintea a fost felicitat de colegii de partid şi chiar şi de Băişanu pentru câştigarea alegerilor.

Oamenii lui Băişanu au cerut însă renumărarea voturilor. După ceva timp, Moraru primeşte un SMS prin care este anunţat că a câştigat cu 67 de voturi, iar Pintea a obţinut 40. Moraru este felicitat de apropiaţi şi se fotografiază cu Băişanu şi cu alţi câţiva tineri.

La un moment dat, Băişanu năvăleşte din senin în sala în care se afla comisia de validare a alegerilor iar unul dintre membri, cumnatul lui Moraru, acuză o tentativă de fraudare. Tânărul aduce un proces verbal rupt despre care spune că ar confirma victoria lui Moraru. Băişanu este evacuat din sală, iar apropiaţii lui Moraru încearcă să reconstituie procesul verbal. În loc să-i servească drept argument lui Moraru, hârtia confirmă că Pintea avea un avantaj de zece voturi (FOTO).

Proces verbal alegeri TNL Suceava

După câteva minute, cumnatul lui Moraru iese din sală şi spune că la a treia numărătoare a voturilor a câştigat Cătălin Pintea. În acel moment Băişanu dă buzna din nou în sală, se duce la prezidiu şi împiedică comisia de numărare a voturilor să-şi desfăşoare activitatea, forţând anularea alegerilor.

Timp de aproximativ 25 de minute membrii comisiei încearcă să îl convingă pe Băişanu să îi lase să termine de numărat voturile, ba chiar îl invită şi pe el să rămână în sală până la finalizarea procesului, cu condiţia ca ceilalţi să părăsească sala. Băişanu refuză orice variantă şi ţinteşte anularea alegerilor cu orice preţ.

Membrii comisiei îşi dau seama că discuţiile sunt inutile şi părăsesc sala abia după ce vicepreşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, îl înjură birjăreşte pe Cătălin Alexe, secretar general al TNL şi preşedintele comisiei.

Alexe îi spune lui Băişanu că refuză să negocieze respectarea statutului şi anunţă că a decis anularea alegerilor.

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. NIMIC NOU SUB SOARE! DOAR SOARELE-I ALTUL!
    ZICALA AIA CU LUATUL MINTILOR SE CONFIRMA INCA O DATA. SANDEL A LUAT-O PE TOBOGAN LA VALE. SA VEDEM DACA JOS STA NITA SA-L PRINDA'N BRATE SAU DA DE-A DREPTUL CU BUCILE DE PAMANT!
    VANT DIN PUPA!

    RăspundețiȘtergere
  2. DAR TORUSI APARE SI INTREBAREA: CUM DE S-A PERMIS CANDIDATURA UNUIA CU 3(TREI)ZILE VECHIME IN PARTID? VOIAU CEI DE LA CENTRU S-O DEA LA PACE CU BAISANU SI S-AU RAZGANDIT PE PARCURS?

    RăspundețiȘtergere
  3. Incaierai drace ca si mie imi place,cat despre PNL de cand este Baisanu presedinte a inceput un amplu proces de băişănizare,a partidului s-au dus de mult vremurile cand pnl reprezenta ceva la nivel judeten.Celelalte partide politice se roaga sa mai ramana Baisanu presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Baisanu este un om bolnav de putere,de puterea banilor. Imi pare rau de Mihai Moraru ca a crezut in "bunavointa" acestui sarpe . A promis ca il face EUROPARLAMENTAR daca se baga sa candideze,la fel cum a promis si doamnei Teodorovici.A falsificat documente,a obligat organizatii PNL din judet sa isi faca cu o noapte inainte organizatii TNL,a santajat,amenintat si obligat presedintii de la tineret din Radauti si Falticeni sa voteze cu Moraru(altfel ii da afara din învățământ),cu un om pe care nici macar nu il cunosteau,nu l-au vazut la nici o actiune sau eveniment Pnl sau Tnl.A creat o diversiune in timpul numararii voturilor ,intrand cu Nita,Zmau si 30 de oameni,urland si injurand comisia. Baisanu esti cea mai de jos speta a "politichiei romanesti", un sacal flamand si rapace. Felicitari Catalin Pintea, ma inclin pentru lupta ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai ”tare” expresie din titlu e ”ca la usa cortului”. Oare la ce se refera romanul cand spune de usa cortului?

    RăspundețiȘtergere
  6. ca la usa cortului din Bogata?

    RăspundețiȘtergere