Războiul din PNL Suceava se mută la mare. Parlamentarii şi aleşii locali cer conducere interimară, Băişanu vrea să îl convingă pe Antonescu cu galerie din lipitori de afişe

Începând de joi, la Mamaia au loc mai multe şedinţe ale structurilor de conducere ale Partidului Naţional Liberal, unul dintre subiectele care vor fi luate în discuţie fiind şi situaţia filialei teritoriale Suceava.

Actualul preşedinte al filialei, Ştefan Alexandru Băişanu îşi va încheia mandatul la 4 septembrie, în condiţiile în care alegerile interne vor avea loc abia în octombrie.

BPN şi Delgaţia Permanentă a PNL trebuie să desemneze o conducere interimară a filialei pentru organizarea alegerilor.

Adversarii lui Băişanu au formulat un memoriu, semnat de trei dintre cei patru parlamentari PNL de Suceava, 11 dintre cei 14 primari liberali din judeţi, şi majoritatea consilierilor judeţeni şi locali prin care cer stabilirea unei conduceri interimare formată din toţi aleşii partidului la nivelul judeţului, conducere care să aibă rolul de a organiza alegerile interne cu imparţialitate.

În replică, Ştefan Alexandru Băişanu a făcut şi el un memoriu care a fost semnat de cei pe care i-a pus în funcţii de conducere prin instituţiile deconcentrate, prin care cere să fie ţinut în continuare la şefia filialei judeţene pe motiv că scorul partidului s-a triplat în mandatul lui.

Mai mult, Băişanu a pus la cale o penibilă manevră unică în istoria PNL: se duce la mare cu lipitorii de afişe. Peste câteva ore, în faţa sediului televiziunii pe care o deţine deputatul PNL, câteva zeci de cetăţeni vor fi îmbarcaţi în microbuze pentru a fi duşi la Mamaia. Cel mai probabil, cetăţenii respectivi vor fi puşi să susţină (habar am cum) cauza lui Băişanu.

Argumentele lui Băişanu vor fi demontate însă de gruparea Ursaciuc cu ajutorul unui sondaj făcut recent în judeţ în care PNL are o intenţie de vot de doar 10,9%.

Miza conflictului dintre cele două grupări din PNL o reprezină organizarea alegerilor din octombrie. Susţinătorii lui Ursaciuc îl acuză pe Băişanu de matrapazlâcuri cu norma de reprezentare şi desemnarea delegaţilor care vor avea drept de vot la alegerile interne, astfel încât să îşi asigure o majoritate lejeră în scrutinul pentru funcţia de preşedinte.

Mai multe detalii despre conflictul din PNL Suceava găseşti aici.

Pronosticuri?

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Jos tiranul!! Gata, s-a saturat lumea de BIHLITA asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am vazut la nici un jurnalist atata rautate si lipsa de deontologie profesionala......Pacat ca respira printre noi oameni fara respect si fara bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  3. DA' CU CINE AI VREA SA SE DUCA? CU NITA?! AR FI MAI RAU! MACAR DE LA ASTIA NU IA BANI, LE DA! O BERE, UN CARNAT, O PLIMBARE CU BARCUTA, O CAZARE LA CORT SI-I GATA TRUPA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere