Cum îşi bate joc guvernul Tonta de judeţul Suceava

Că Tonta îşi bate joc de judeţul Suceava într-un mare stil nu mai este o noutate. Însă prin bugetul pentru 2014 parcă ţine neapărat să ne demonstreze din nou că Suceava nu contează deloc la Bucureşti.

Cei mai mulţi bani au fost împărţiţi cu generozitate baronilor uselişti din alte judeţe. Sucevei i-au fost aruncate doar nişte firmituri. Cel mai bun exemplu este şoseaua de centură. În bugetul pe 2013, pentru şoseaua de centură au fost alocaţi 73,2 milioane de lei.

În proiectul de buget pentru 2014 vedem însă că din cei 73,2 milioane de lei au fost cheltuiţi doar 22 de milioane de lei. Investiţia a fost bugetată pe hârtie în 2014 cu 60,6 milioane de lei. Câţi bani vor fi însă în realitate cheltuiţi, nimeni nu ştie.

Pentru ca bătaia de joc să fie completă, pentru anii 2015 şi 2016 au fost alocaţi câte 5.000 de lei (50 de milioane de lei vechi), iar în 2017 nu se va da niciun leu. Abia după 2018 urmează să fie alocaţi încă 50,6 milioane de lei pentru finalizarea investiţiei.

Mai mult, în bugetul pe anul viitor nu a fost prins niciun leu pentru exproprieri şi lucrări de construire a şoselei de centură a municipiului Rădăuţi, nici pentru pregătirea realizării unor şosele de centură pentru municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Asta în timp ce Păcălin se afundă în penibil trâmbinţând cu o seninătate de-ngheaţă apele grija pe care Tonta o are pentru Suceava.

Fişa de buget pentru şoseaua de centură a Sucevei pe 2013:


Propunerea bugetară pentru şoseaua de centură a Sucevei pe 2014:

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Dar drumul ăla de la Sv la Bt mai e în plan? Că a venit cu turle si trâmbițe la Bt Tonta și a zis că el va face ce nu a făcut guvernul Boc.

    RăspundețiȘtergere
  2. care centuri la vd si clg? nu te banui ca nu cunosti geografia judetului, dar incep sa te banui de fluturism! da-o naibii de treaba, gaseste macar subiecte credibile, nu tunele prin munti si proiecte din anii '50!

    RăspundețiȘtergere
  3. simetria arhitecturală a feţei (băsiste)
    îmbracă forme şi paradigme de nu crezi
    o veste bună o-mbracă'n haine triste
    ( trebuie să deschizi ochii ca s-o vezi )

    ventilaţi de amintiri (şi gânduri) mocofanii
    se mai îmbarcă pe Titanic, văd :)
    până şi evidenţa o maschezi cu banii
    zugrăvind-o'n oranj ( pentru .. prăpăd )


    RăspundețiȘtergere