O comisie înfiinţată de Prefectura Suceava a constatat, în urma controalelor de săptămâna trecută, că barul Padrino Lounge din foaierul Casei de Cultură funcţionează ilegal, fiind amenajat fără respectarea autorizaţiei de construire. Totuşi, crâşma a fost lăsată să funcţioneze, având termen până la 15 martie pentru a scoate mocheta, tavanul fals, coloanele romane, arcadele şi ornamentele din ghips-carton.

Inspecţia de Stat în Construcţii a constatat că prin Documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) nr. 22/2013, elaborată de SC Evaluex SRL Suceava, vizată spre neschimbare de Ordinul Arhitecţilor din România, ataşată la Autorizaţia de Construire nr. 151/31.05.2013, la capitolul III, "Soluţii de finisaj", pct. 111.03 - finisaje interioare:
- "pardoselile existente sunt din marmură şi se vor recondiţiona şi păstra"
- "pereţii: sunt tencuiţi şi vopsiţi cu var lavabil, urmând a se aplica un nou strat de var lavabil"
- "tavanele: vor fi revopsite cu var lavabil"
- "tâmplăria - se vor înlocui uşile din lemn cu uşi metalice".

În urma verificărilor, Inspecţia de Stat în Construcţii a constatat nerespectarea aestor prevederi ale autorizaţiei de construire, fiind executate lucrări de finisaj care nu sunt cuprinse în DTAC:

- "la pardoseli: s-a montat mochetă în zona meselor şi a spaţiilor de circulaţie, s-au realizat pardoseli din parchet în zona din faţa barului"
- "la pereţii şi stâlpii interiori s-au realizat placaje şi elemente ornamentale cu ghips-carton"
- "la tavane s-au realizat tavane false cu elemente decorative din ghips-carton"
- "la tâmplăria de la ferestre s-au realizat elemente decorative verticale din polistiren şi ghips carton"
- "au fost realizate coloane interioare şi arcade din ghips-carton".

De asemenea, autorizaţia nu a fost respectată nici în cazul realizării instalaţiilor interioare.

Acestea au fost motivele pentru care Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Suceava a sancţionat deja firma SC Restpartner SRL Suceava, administrată de "rafinatul" Viorel Aelenei, şi a dispus încadrarea în prevederile autorizaţiei de construire.

În urma controlului de săptămâna trecută, Inspecţia de Stat în Construcţie a dispus ca acest lucru să se întâmple până la 15 martie 2014. Acesta este adică termenul până la care trebuie să dispară mocheta, parchetul, tavanul fals, coloanele romane, pereţii de rigips şi ornamentele de ghips-carton.

Sper ca acest lucru chiar să se întâmple şi ca nu cumva până în martie să ne trezim că Primăria municipiului Suceava va elibera vreo autorizaţie de intrare în legalitate pentru amenajările hidoase din foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Crâşma va continua însă să funcţioneze, deşi în mod normal autorităţile ar fi trebuit să-i pună deja lacătul. Vă mai miră însă esta nu este decât un nou exemplu de impotenţă instituţională de care dau dovadă oameni slabi, şpăguiţi, tributari intereselor penale ale unor interlopi apăraţi de o presă slugarnică, bugetofagă, care îşi neglijează menirea de gardian al interesului public.