Deputatul Dumitru Pardău, şpagă de 22.500 de lei pentru preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu

Numele deputatului PNL de Suceava, Dumitru Pardău apare în celebra agendă a șefului de cabinet al președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu care îi include pe toți cei care au dat șpăgi politicianului local. Șeful de cabinet Răzvan Pop, principalul martor al acuzării a declarat la DNA că Dumitru Pardău, deputat de Suceava, a venit să pună o pilă pentru un afacerist local. Suma transmisă de Pardău este de 22.500 de lei.

"În decembrie 2013, deputatul de Suceava, Pardău Dumitru s-a întâlnit cu preşedintele la sediul CJ Cluj, după finalizarea discuţiilor preşedintele mi-a cerut să-l însoţesc la maşina acestuia ce era parcată în apropiere, un Volvo XC 60 negru şi din maşină a scos un plic ce mi l-a înmânat, în el fiind suma de 22.500 lei în bancnote de 200 de lei. Pardău Dumitru mi-a spus că voi fi căutat de reprezentantul unei firme de electrice, i-am dat numărul meu de telefon pentru contact. Reţin că, anterior la mapa preşedintelui se afla la semnat un act adiţional de prelungire a contractului de proiectare părţi electrice staţii transfer de la Centru de Management Integrat al Deşeurilor", a declarat şeful de cabinet al lui Uioreanu, scrie evz.ro

Traseist politic, Dumitru Pardău este înrudit cu lideri din toate partidele. De exemplu, Pardău este naşul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, dar şi al fiului primarului Sucevei, Ion Lungu.

Dumitru Pardău are relaţii foarte strânse cu Stelian Chiforescu, asociatul lui Jean Valvis la grupul de firme Aqua Carpatica. De altfel, Pardău şi Chiforescu au fost asociaţi în mai multe firme din care Pardău s-a retras după ce a devenit parlamentar. La unele dintre aceste firme este asociat şi Ilie Boncheş, noul primar al municipiului staţiune Vatra Dornei, sau fratele acestuia, Luca Boncheş.

Tatăl deputatului Dumitru Pardău, Mafteiu Candrea, este primar PDL al comunei Dorna Candrenilor.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii