Mincinosul Ponta despre traseism: „Primarii migrează doar șantajați de prefecți și subprefecți”

Mincinosul Ponta despre traseism: Primarii migrează doar șantajați de prefecți și subprefecți

La 3 noiembrie 2005, deputatul Victor Ponta ia cuvântul în timpul dezbaterii propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali și insista ca și primarii, nu doar consilierii locali și județeni, să-și piardă funcțiile dacă pierd calitatea de membru al partidului din partea căruia au fost aleși.

Ponta își argumenta afirmația prin faptul că dacă se menține posibilitatea traseismului atunci partidul aflat la putere îi șantajează pe primari pentru a-i racola. Adică exact ce vrea să facă acum Ponta pentru a racola la PSD cât mai mulți primari și consilieri locali și pentru a favorizea înființarea noului partid liberal al lui Tăriceanu.

Iată ce spunea Ponta în 2005, atunci când a fost aprobată legea pe care acum vrea să o modifice:

„Trebuie să existe nişte măsuri ferme prin care migraţia politică să nu fie numai descurajată, dar, în acelaşi timp, presiunile să fie descurajate.

În măsura în care ştim foarte clar că un primar dacă pleacă de la un partid îşi pierde mandatul, sunt convins că prefecţii şi subprefecţii, fie ai Guvernului nostru, fie ai Guvernului actual, vor înceta cu controalele, vor înceta cu presiunile, vor înceta cu şantajele de toate tipurile. Vin dintr-un judeţ unde vârful pixului decidea unde să treacă primarii, şi, personal, nu vorbesc în numele Grupului parlamentar al PSD, eu, personal, ştiu că nu toţi colegii mei sunt de acord, eu personal voi vota un asemenea proiect de lege, pentru că, cred că la un moment dat va trebui să punem capăt unui sistem care de 15 ani nu ne-a adus nimic bun, ci numai lucruri rele. [...]

Evident că nu este o lege perfectă şi nu cred că vom găsi un sistem politic perfect. Dar opinia mea, ca deputat şi ca persoană care fac de mai puţin timp politică, dar care m-am lovit de ceea ce înseamnă şi presiunile, şi labilitatea unora dintre aleşii noştri, opinia mea este că, chiar şi aşa imperfectă, este o soluţie mai bună decât cea existentă în acest moment”, a spus Victor Ponta. Stenograma, aici.

Cetățene Ponta, zi-ne și nouă când să te credem, când spuneai că migrația se face doar pe bază de șantaj sau acum când vrei să schimbi legea doar pentru că traseismul îți convine de minune și speri ca primarii pe care îi vei racola să te facă președinte?

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Luminita Sega RIP28 august 2014 la 09:54

    Controversata numire a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, cu circul asigurat de cele două ţigănci naţionale, mai mereu cu poalele în sus, Băsescu şi Ponta, are în spatele ei o poveste despre trădare şi jocuri de culise. Care arată cât de murdară şi ordinară este politica din România. Şi, mai ales, cât de ,,cinstită'' a fost venirea la Putere a USL, în aprilie 2012, cât de mult şi-a dorit poporul să scape de regimul Băsescu. În realitate a fost vorba despre o trădare ordinară combinată cu o manipulare televizată la fel de ordinară.

    Numirea lui Vâlcov în funcţia de ministru de către PSD nu reprezintă decât plata, târzie şi controversată, a datoriei PSD, şi a lui Dragnea, pentru trădarea din aprilie 2012. La acea dată Darius Vâlcov era preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Olt. Şi PDL, la Olt, avea trei parlamentari, deputaţii Daniel Bărbulescu şi Nicolae Stan şi senatorul Mihai Niţă.

    Însă Vâlcov îşi negociase deja trecerea la PSD. Aşa că şi-a dus parlamentarii la Alexandria, la negocieri cu Liviu Dragnea. Au fost două întâlniri. La prima a participat şi Victor Ponta. A doua întâlnire s-a desfăşurat la Liviu Dragnea acasă. Cu două zile înainte de vot.

    Băsescu l-a furat pe Niţă în dimineaţa votului

    În dimineaţa zilei de 27 aprilie, fostul senator PDL şi actual senator PC, Mihai Niţă, a fost pur şi simplu luat pe sus, din holul hotelului Marriott, băgat într-o maşină, şi dus la Cotroceni. A fost şi un moment de derută pentru ceilalţi, Niţă nu mai răspundea la telefon. Dragnea a făcut o criză de nervi. La acel moment, fiecare vot avea o valoare uriaşă. L-au acuzat pe Vâlcov că joacă la cacialma. Pentru că Vâlcov, ditamai preşedintele PDL Olt, se afla în sală, să se asigure că slugile sale pedeliste votează cu PSD. Dar să revenim la Cotroceni. Unde Niţă era aşteptat de Traian Băsescu. Nu intrăm în amănuntele discuţiei dintre cei doi. Sunt savuroase. Vă spunem că Niţă a fost atât de şocat încât s-a întors la Marriott, s-a încuiat în cameră, şi-a scos bateriile din telefoane şi a consumat toate şerveţelele şi hârtia igienică din cameră din cauza hemoragiei nazale. Nu spunem poveşti, spunem realităţi crude dintr-o ţară unde populaţia este manipulată ordinar de nişte jeguri umane.

    Acum ştiţi de ce Victor Ponta a spus, după respingerea lui Manda, că îi va face o surpriză lui Traian Băsescu. I-a făcut-o...

    RăspundețiȘtergere
  2. Luminita Sega RIP28 august 2014 la 09:56

    La peste doi ani de la preluarea puterii absolute în România, şi la 6 luni după ce au rămas singuri cu toate dregătoriile pe mână, pesediştii şi-au reglat, în sfârşit, tarifele pentru numirile de la nivel central şi local. De remarcat că în Vestul ţării, şpăgile pentru ocuparea unui post de conducere într-o descentralizată sau într-o dregătorie de minister sau agenţie sunt cel puţin duble în raport cu cele din Oltenia sau Moldova. Şi asta din două motive. Primul motiv este că bugetele instituţiilor descentralizate din Vest sunt mult mai mari decât cele ale judeţelor sărace din Oltenia şi Moldova. Al doilea motiv este specificul de lucru în campaniile electorale. În Vest, directorii dau doar bani pentru campanie. Rar sunt implicaţi în munca de teren. În Oltenia şi Moldova, directorii de descentralizate muncesc cot la cot cu primarii şi susţin financiar, timp de 30 de zile, cheltuielile aferente.

    Tarife pentru dregătorii locale-medii pe ţară. Sumele sunt în moneda Euro

    Director APIA-50.000 -salariu lunar 8.000 lei

    Director OJPDRP-30.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director ITM-40.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director HIDROELECTRICA-100.000-salariu lunar 9.000 lei

    Director CJAS-60.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director Spital Judeţean-70.000-salariu lunar 9.000 lei

    Inspector Şcolar General-25.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director AJOFM-40.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director DSV-30.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director Apele Române-40.000-salariu lunar 7.000 lei

    Director Garda de Mediu-40.000-salariu lunar 7.000 lei

    Aceste şpăgi nu intră în buzunarul unui singur individ, aşa cum s-ar crede. Ele se duc la cel care îl susţine pe cel promovat în dregătorie.El poate fi preşedintele Consiliului Judeţean, un deputat, un senator sau un om de afaceri care a sponsorizat partidul în alegeri.

    Aceste sume, în funcţie de zona geografică a ţării, ajung şi la valori mult mai mari. Bugetul unei Sucursale HIDROELECTRICA poate ajunge, de exemplu, şi la 5000 de miliarde lei vechi. Iar bugetul mediu al unei Case Judeţene de Asigurări de Sănătate este de 3000 de miliarde lei vechi. Iar cel al unui Spital Judeţean de Urgenţă este de cel puţin 1000 de miliarde vechi.

    Iată, de exemplu. cât câştigă din şpăgile uzuale, lunar, un manager de Spital Judeţean

    - 500-600 milioane de la furnizorii de medicamente. Suma este medie pentru că plăţile se fac la perioade de timp variabile, iar banii se plătesc la momentul semnării ordinelor de plată. Suma reprezintă un comision mediu de 5-7 la sută pentru că furnizorii mai achită comisioane şi unor şefi de secţie şi directorului economic.

    - 250-350 milioane de la furnizorul de alimente. Şi această sumă este tot medie, tot din cauza diverselor întârzieri la plată.

    - 250-350 milioane din contractele de curăţenie, spălătorie, achiziţia de diverse materiale

    Tot ceea ce înseamnă investiţie sau achiziţie de aparatură medicală de mare valoare reprezintă bonusuri care nu pot fi cuantificate, şi nu le-am pus la socoteală.

    După data de 15 septembrie vom face publice şi tarifele pentru accederea în posturile din administraţia centrală. Cu exemple concrete. Ce ne intrigă pe noi este că, zilnic, în România, se vehiculează peste 3 de milioane de euro rezultaţi din şpăgi, la toate nivelurile, şi toată lumea laudă DNA-ul că face şi drege. La fel este lăudat şi SRI-ul. Iar în judeţe, cei mai mari şpăgari, şi cu averi şi case de milioane sunt chiar ei.

    Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/ancheta-comisarulro--in-noiembrie-anul-trecut-43-d_36713.html

    Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/(1)toata-lumea-se-intreba-de-unde-are-remus-truica_133961.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Luminita Sega RIP28 august 2014 la 10:01

    http://www.comisarul.ro/politic/ponta-pe-furis-si-cu-zambetul-pe-buze-ne-vinde-la-_182123.html

    Lumea a privit ca pe o curiozitate de circ legăturile lui Ponta cu Marele Popor Chinez. A adus şi el, că tot îşi dorea din copilărie, pe unul care scote flăcări pe nas. Să-l arate la popor. Şi aici vorbim despre vizita omologului său chinez, survenită imediat, ca un semnal, la scurt timp după preluarea puterii oficiale.Mai ales că se ştia, mai degrabă aşa, ca o legendă, că Ponta s-a însurat în China. Şi, lucru deloc de neglijat, cam are faţă de chinez.

    Lucrurile au luat însă o întorsătură cam naşpa când, din Parlamentul României, într-o simbolistică extrem de bine studiată, cu prilejul cuvântării primului-ministru chinez, tovarăşul ,,n-are rost să-i spunem numele'', steagul Uniunii Europene a fost scos din rastel şi înlocuit cu steagul chinezesc.

    S-au promis atunci investiţii, parteneriat, legături strânse, bla, bla-uri obişnuite în astfel de cazuri. Şi lumea a uitat. S-a iscat şi un mini-scandal pe tema cu steagurile. Însă cum mărul roşu şi dulce al recentei victorii în alegeri strălucea încă frumos în privirile poporului, ecourile acuzelor s-au stins repede.

    Însă obligaţiile lui Ponta faţă de chinezi nu. Uşor, uşor el îşi duce înţelegerile ascunse la îndeplinire. Iar aceste angajamente faţă de China, o ţară cu rezerve valutare uriaşe, cele mai mari din lume, ne pot transforma, în 24 de ore într-o provincie de peste mări şi ţări. Ca peste jumătate din ţările africane. Şi în rând cu cele din America de Sud. Că tot ne plac nouă telenovelele...

    Despre ce vorbim, dincolo de anunţul lui Ponta că se mai duce odată în China pentru că în Europa, după Marţea Neagră, nu-l mai primeşte decât Leancă?

    Vorbim despre faptul că aproape că i-am gonit pe americani şi europeni din înţelegerile financiare, acordul cu FMI, Banca Mondială şi BERD fiind aproape rupt, vorbim despre totala lipsă de transparenţă în explicarea noimei care a stat la baza adoptării unei OUG care permite cumpărarea activelor de la ENEL de către o companie de stat, respectiv de către companii din China. Pentru că, dintr-odată, s-a aflat că Guvernul negociază cu două companii chineze de stat.

    Ne raliem şi noi avertismentului lansat de fostul ministru al Mediului de afaceri din primul Guvern Ponta, Lucian Isar, care spune că amplificarea relaţiilor româno-chineze chiar în preajma alegerilor prezidenţiale devine extrem de suspectă.

    "China este un partener abil, puternic, invitat să facă investiții. Maniera în care este invitată să facă investiții, de la Dragnea, la Ponta, ministrul Economiei, sugerează mai mult decât o invitație pe care o faci către orice mare partener. A trecut o nouă OUG care permite cumpărarea activelor de la ENEL de către o companie de stat, respectiv de către companii din China. Cei cu care noi dintr-odată negociem sunt companii chineze. Acestea nu mai sunt investiții cu care putem să ne jucăm. Vorbim de două reactoare nucleare, de Muntenia Sud", a declarat Lucian Isar, luni seară, la Realitatea Tv.

    Isar a subliniat că legătura cu China s-a fortificat în ajunul campaniei electorale.

    "Această exuberanță de a negocia și de a semna dintr-o dată a crescut în proximitatea campaniei electorale. Toate acestea învolburări au crescut în apropierea alegerilor", a mai spus el.

    RăspundețiȘtergere