„Senatorul drujbelor”, ecologist de conjunctură

Neculai Bereabnu

Poza de mai sus e de la mitingul împotriva defrișărilor de păduri. Individul cu sacou este Neculai Bereanu, senator PSD de Suceava. La o acțiune serioasă împotriva „mafiei pădurilor” m-aș fi așteptat ca Bereanu să fi fost fugărit în șuturi de manifestanți. Să vă explic.

Neculai Bereanu este din 2002 proprietarul firmei SC Nek Industri SRL. Așa cum se poate observa chiar din meșul amplasat pe sediul din Șcheia al firmei, principala activitate o reprezintă comercializarea și întreținerea motofierăstraielor Husqvarna.



Îmi imaginez că din 2002 până acum drujbele vândute de Nek Industri SRL au ras mii de hectare de pădure. Cu banii obținuți în ăștia 13 ani din vânzarea drujbelor, Bereanu a devenit principal finanțator al PSD Suceava și și-a asigurat funcția de senator în colegiul Vatra Dornei - Câmpulung Moldovenesc - Gura Humorului, acolo unde pădurea-i mai verde și mai deasă, numai bună de defrișat.

În decembrie 2013, fix în Ajunul Crăciunului, a venit și răsplata pentru banii băgați în partid: două contracte cu Direcția Silvică Suceava. Conform declarației de interse a lui Bereanu, firma Nek Industri SRL a livrat Direcției Silvice Suceava drujbe în valoare de 250.000 de lei!





În ultima vreme, Bereanu s-a apucat să-i critice pe austriecii de la Holzindustrie Schweighofer că prea taie din pădurile patriei. Explicație e simplă. Senatorul PSD este presat de gateriștii din zona de munte care de când au fost lăsați de austrieci fără obiectul muncii nu prea mai calcă pragul firmei lui Bereanu. Așa se face că furnizorul drujbelor pentru defrișările ilegale s-a transformat în mare ecologist la marșul de sâmbătă. Iar, pe de altă parte, cu Nechifor și Donțu anchetați pentru că trucau, pe șpăgi de doi lei, licitațiile de la Consiliul Județean, Bereanu probabil visează să înhațe șefia PSD Suceava.

Ăsta e principalul motiv pentru care n-am participat la marșul ecologiștilor de week-end. Al doilea motiv este acela că acțiunea de sâmbătă la nivel național a fost inițiată de PSD, prin oengeuri vasale, cu scopul de a-i măcina imaginea lui Iohannis prin asocierea cu Holzindustrie Schweighofer. Treaba lor, să se bălăcărească cât vor. Eu îs ecologist în fiecare zi, nu doar sâmbătă, timp de o oră jumate.

La Suceava în fotografii am văzut multe persoane despre care știu că susțin cu sinceritate cauza ecologistă, dar care, din păcate, n-au sesizat că în jurul lor sunt mulți lupi îmbrăcați în blană de oaie.  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii