Băişanu a luat ţeapă: Zmău rămâne co-preşedinte PNL, organizaţia municipală Suceava

Băişanu şi-a luat ţeapă: Zmău rămâne co-preşedinte PNL, organizaţia municipală Suceava

Prin ianuarie 2015 s-a rupt lanţul de iubire dintre cumătrii Ştefan Alexandru Băişanu şi Marius Zmău. Supărat că Zmău s-ar fi dat de partea pedelistului Balan, Băişanu a încercat să folosească unele articole din statutul partidului pentru a-l demite pe Zmău.

După câteva şedinţa de partid cu scandal şi după intervenţia secretarului general Marian Petrache, Băişanu a fost de acord ca Zmău să rămâne preşedinte al organizaţiei municipiului Suceava a PNL şi copreşedinte a organizaţiei rezultate din fuziunea cu PDL.

Băişanu a fost de acord cu păstrarea lui Zmău în funcţie dintr-un singur motiv: conducerea centrală a partidului urma să ia o decizie prin care membrii trimişi în judecată pentru presupuse fapte penale vor rămâne fără nicio funcţie politică. Or Marius Zmău a fost trimis în judecată pentru evziune fiscală şi, prin urmare, în scurt timp era de aşteptat să rămână fără funcţie.

Criteriile de integritate ale partidului au fost aprobate zilele trecute, dar s-a stabilit că sancţiunea pierderii funcţiilor din partid se aplică doar în cazul persoanelor condamnate în prima instanţă. Cum în dosarul lui Zmău instanţa de fond nu s-a pronunţat încă şi la cum merge procesul probabil nici nu se va ajunge foarte curând la o sentinţă, cumătrul lui Băişanu va rămâne cu funcţia de copreşedinte al noului PNL, organizaţia municipală Suceava.

În condiţiile în care şi Zmău s-a dat de partea lui Balan, şansele lui Băişanu să prindă nominalizarea pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului Suceava par acum aproapiate de zero.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii