Câţi purici mai face Flutur în politică?

Câţi purici mai face Flutur în politică?

La PNL Suceava au început să se împartă vrăbiile din par. Săptămâna trecută a expirat termenul până la care liberalii vechi şi noi ar fi putut să-şi exprime dorinţa de a candida la alegerile locale din 2016. Asta teoretic, pentru că practic într-un an de zile se pot întâmpla multe lucruri.

Dacă aţi deschis vreun ziar zilele astea aţi aflat probabil că pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava ar exista două candidaturi: Gheorghe Flutur şi Ilie Niţă.

Pentru cine nu ştie, Niţă este unul dintre cei doi-trei oameni care au mai rămas în tabăra lui Băişanu, după fuziunea PNL - FSN.

Că Niţă nici măcar nu visează la o eventuală desemnare la preşedinţia CJ Suceava sunt sigur. De ce s-a apucat atunci să candideze? Pentru mine lucrurile sunt clare. Băişanu i-a ordonat lui Niţă să facă tărăboi pentru a-i testa autoritatea şi forţa lui Flutur în partid. A fost o mutare prin care Băişanu a încercat să nu ajungă ultima găină în noul PNL, să-şi menţină o oarecare influenţă şi să rămână în zona în care se împart funcţii şi mormane de bani.

Cu autoritatea subminată permanent de Balan, Flutur s-a dovedit mai moale decât m-aş fi aşteptat. Vlăguit de intrigile din propriul partid, Flutur nu a ştiut cum să gestioneze răscoala aripii Niţă-Băişanu şi a preferat să aştepte crezând că lucrurile se rezolvă de la sine.

Acum, când tot partidul i-a văzut goliciunea, Flutur face o mişcare disperată şi se ascunde în spatele unor primari care, vorba vine, s-ar fi apucat de capul lor să strângă semnături pentru a-l forţa pe Niţă fie să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fie să plece din partid.

Ghiontit de la spate de Băişanu, Niţă a dat all in anunţând că nu demisionează. Sfidare care a rămas încă nepedepsită. La fel cum fără recţie a rămas Flutur şi la obrăzniciile lui Balan.

Recentele evoluţii din PNL Suceava ridică aşadar o întrebare evidentă: Câţi purici mai poate face Flutur în politică?

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. presedintele CJ va fi Balan. La primarie oricum nu mai conteaza, oricine vine va fi mai bun decat actualul. Baisanu va fi cam epuizat politic in 2016, desi la TV se lua de gat / ceafa si se lingea cu MRU. De parca ăla nu ar sti cate parale face Sandel.
    Singura chestie care il salveaza pe Sandel e sa vireze in PSD... iar cum pe surse se strang idei la PSD pt chestia "geniala" cu Suceava capitala culturala... iti dai seama de la o posta... s-a observat in ultima vreme o prietenie calda intre catalin si sandu.. deci...

    RăspundețiȘtergere
  2. Spune-ne si despre obrazniciile lui Balan ceva mai in detaliu, ca sa stim si noi muritorii de rand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar astept cu mare interes obrazniciile lui Balan la adresa lui Flutur. Aici Nu-mai Ramane Prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai greu cu probele despre obrăzniciile lui Balan la adresa lui Flutur. Cu vorbele este ceva mai ușor. Sau așteptăm ziua de mâine să vedem ce pățește Niță și ce nu pațește?

    RăspundețiȘtergere