USV a încălcat Legea pentru protecția datelor cu caracter personal

Valentin Popa, rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava

Zilele trecute, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, am solicitat Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava lista persoanelor invitate la ceremonia publică de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, eveniment la care a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Aseară am primit răspunsul prin care mi s-a comunicat că nu mi se poate pune la dispoziţie lista invitaţilor pentru că numele indivizilor ar fi date cu caracter personal protejate de lege.

Documentele, adică solicitarea formulată de mine şi răspunsul USV, au fost transmise apoi către toată presa.

Adică îmi refuză răspunsul pentru că numele invitaţilor ar fi date cu caracter personal protejate de lege, dar trimit către toată presa solicitarea formulată de mine care conţine numele şi prenumele meu, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail?

Datele mele cu caracter personal nu sunt la fel de protejate de lege?

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. De ce idioti? E un semnal clar - 'Daca mai aveti pofta de intrebari, OK, e dreptul vostru, DAR UITE ZARA CE-A PATIT!'.

    RăspundețiȘtergere
  2. la usv sunt si cadre de mare onoare si valoare. dar sunt tinuti departe de functii si de implicari administrative. daca macar 30% din ei ar ajunge pe meritocratie atunci ati vedea niste lucruri incredibile... din pacate acum totul e politic si de prost gust

    RăspundețiȘtergere
  3. Avasiloaei Loredana20 iulie 2015 la 16:58

    E dreptul oricarui cetatean european sa-si faca publica identitatea sau nu.Un principiu al presei ar trebui sa fie decenta,tinand cont ca sunteti responsabila de gradul de informare a populatiei.

    RăspundețiȘtergere