Lista sucevenilor anchetaţi de ANAF

Ovidiu Donţu, Ioan Balan, Ştefan Alexandru Băişanu, Ion Lungu

Săptămâna trecută s-a anunţat cu surle şi trâmbiţe că pe lista primilor 313 români ale căror averi vor fi verificate de Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF se regăsesc şi 14 suceveni. Numele împricinaţilor n-au fost până acum făcute publice, dar s-a spus că ar fi vorba de indivizi care nu îşi justifică averile din veniturile legale realizate.

Încercând să ghicesc despre cine ar putea fi vorba, mi-au venit în minte patru cetăţeni despre care îmi este greu să cred că îşi pot justifica averile. Dacă n-or fi chiar pe prima listă, sunt sigur că ANAF-ul îi va trece la răboj pentru următoarea acţiune.

1. Ovidiu Donţu: deţine cinci apartamente, a împrumutat cu 75.000 de lei Camera de Comerţ şi Industrie, de unde a încasat salariu de 160.000 de lei (!!!).

2. Ioan Balan: proprietar al unei vile recent construită, cu o valoare estimată la un milion de euro.

3. Ştefan Alexandru Băişanu: pe lângă vilă, casă de vacanţă, spaţii comerciale şi terenuri, în declaraţia de avere are bijuterii, împrumuturi acordate şi conturi în valoare totală de 500.000 de euro, toate din salariul de conferenţiar universitar.

4. Ion Lungu: în declaraţia de avere are doar un apartament şi un autoturism (???).

Haideţi să facem împreună lista sucevenilor anchetaţi de ANAF. Cine credeţi că sunt cei ale căror averi trebuie musai să fie verificate de Direcţia de Antifraudă?

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii