VIDEO Pomanagiule, nu fă scandal, cumpără-ți bilet!

Joi, 24 septembrie, în ședința Consiliului Local Suceava, Corneliu Vornicu îi explica primarului Ion Lungu cât de greu se descurcă clubul Rapid CFR Suceava pentru că în acest an a primit doar cinci miliarde de lei vechi de la primărie.

Sâmbătă, Vornicu se țigănea la intrare pe stadion pentru că încerca să intre la meciul cu Oțelul Galați fără să plătească biletul de cinci lei. Corneliu Vornicu este consilier local și președinte al Comisiei de Sport și Tineret din Consiliul Local. De curiozitate, i-am verificat declarația de avere și am văzut că are declarate depozite bancare de peste 650.000 de euro.

Gratuit încercau să intre și alte persoane, cel mai scandalagiu fiind Dan Agheorghicesei, proprietar al Tipografiei Lidana. „Eu sunt sponsor!”, țipa omul în poarta stadionului.

Am ajuns la stadion când scandalul era în toi și m-am lămurit rapid despre ce e vorba. Sătul să vadă că trei sferturi dintre spectatori intră în baza unor invitații dubioase, tipărite la Lidana și împrăștiate în neștire prin târg, președintele Rapid CFR Suceava, Gabriel Clim, a hotârât că valabile sunt doar invitațiile pe care le semnează olograf.

Foarte bine, am zis, să-i pună la plată pe pomanagii! Ești sponsor? Felicitări pentru că ajuți echipa, dar fii exemplu și pentru ceilalți, cumpără-ți bilet! Moldovan i-a băgat însă moca pe stadion.

La noi logica și bunul simț au fost atât de pervertite încât astfel de indivizi consideră că pentru ei e înjositor să-și plătească biletul și că e o onoare să intre moca. Fals, pomanagiilor! Să nu scoți cinci lei din portofel e dovadă de neam prost, de meltenism, de țopârlănie.

Oțelul Galați a venit la Suceava pe banii strânși de suporteri. Pe Areni toți înjură primăria că nu dă bani la echipă, dar se fofilează ca ghiorlanii să plătească cinci lei pe bilet. 

Ăștia care intră moca, și mulți alții, sunt suporteri de rezultat, care vin la stadion doar când echipa merge bine, care imediat înjură un junior când greșește o pasă, dar nu știu să răsplătească o intervenție reușită, o fază de atac închegată sau un gest de fair-play, și care pleacă de pe stadion înainte de finalul meciului, fără măcar să le mulțumească jucătorilor cu câteva aplauze.

Un meci de fotbal e ca un spectacol. Plătește, bă, cinci lei dacă te duci să-i aplauzi sau să-i înjuri pe jucători. Nu ți se cuvine nimic, indiferent cum te numești. Asta îmi mai aduce aminte și de un viceprimar care se țigănea pentru trei lei la intrarea în Muzeul Satului de la Cetate. Tâmpiți, ăștia-s efectiv tâmpiți.

Am mai bine de zece ani de când nu ratez aproape niciun meci oficial de pe Areni. N-am fluturat niciodată legimitația de presă, am plătit de fiecare dată biletul cu dorința de a ajuta echipa și mă scoate din sărite când văd două mii de oameni în tribune, dar bilete abia dacă se vând vreo trei sute.

Pomanagiilor, înjositor e să intri moca, nu să-ți plătești biletul!



Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. ref la cornelus si ALDE ca el: ce sa-i ceri? crezi ca aia 650000 s-au adunat din darnicie( apropos! acum 7 ani erau 250000- o fi pus drodie in ei?!)?
    la fel fac toti cei cu functii maricele pe la stat: bilete la meci -moca, bilete in statiuni-moca, ca da sindicatu', toate moca!

    RăspundețiȘtergere