De ce a început Balan să-i dea la gioale fostului camarad Ion Lungu

De ce a început Balan să zică nasoale despre Lungu

Rar mi se întâmplă să mă suprindă vreo acțiune sau declarație a politicienilor suceveni. Îi monitorizez de suficient timp și zic că reușesc să le anticipez diversele și sinuosele traiectorii pe care inevitabil deraiază.

M-a mirat în seara asta Ioan Balan, autoproclamatul candidat al PNL pentru Primăria Suceava. Puțin mai devreme, într-o emisiune TV, Balan l-a atacat furibund pe fostul camarad Ion Lungu și a cerut vehement demisia unui obscur funcționar de prin primărie. Asta după ce până mai ieri ne tot spunea cum în echipa lui are un loc de frunte pregătit tocmai pentru Ion Lungu. Surprinzător contrast al declaraţiilor vechi şi noi.

Credibilitate zero, ăsta este singurul efect când te răsucești așa subit. Chestiunea asta ne spune că Balan fie are strategi tâmpiți, fie e disperat, fie ambele variante sunt corecte.

Am încercat să înțeleg cum de Balan a început să zică așa de brusca nasoale despre Lungu și zic să vă comunic și vouă cea mai plauzibilă explicație.

Știu că zilele trecute Balan și-a făcut un sondaj de opinie. Corelat cu atacul febril din seara asta, concluzia evidentă pare a fi aceea că în sondaj Balan e cel mai probabil poziționat mai slab decât Băișanu, iar Lungu ar fi pe primul loc. Or, în pregătirea iminentului sondaj oficial al liberalilor, Balan pare că lovește în Lungu ca să fure procente cu care să treacă peste Băișanu. Dacă teoria asta e reală, n-am cum să nu mă întreb câte procente peste ceilalți candidați poate să mai aibă cetățeanul Lungu după trei mandate de șanțuri, praf și frig.

Ar mai fi și varianta în care Balan e peste Băișanu și sigur pe candidatură fiind s-a apucat să se războiască de pe acum cu preietenul de până mai ieri Ion Lungu. Aici revenim la chestiunea cu strategii tâmpiți.

Cert e că distracție mai mare ca asta care se anunță la alegerile de la anul nu cred să mai fi avut vreodată prin campaniile electorale din târgul ăsta.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Să te rugăm frumos oare să te ții de cuvânt și să scrii despre cum îi dă sau i-a dat la gioale Balan lui Flutur? E drept că nu chiar așa pe față ca în cazul lui Lungu

    RăspundețiȘtergere