Cătălin Nechifor, candidatul PSD pentru Primăria Suceava

Cătălin Nechifor, candidatul PSD la Primăria Suceava

În PSD e deranj mare de prin toamnă. Partidul nu are nici până acum un candidat pentru Primăria Suceava. În condiţiile în care Ioan Balan (PNL), Marian Andronache (Mişcarea Populară), Alexandru Băişanu (de la orice partid îl primeşte) şi, foarte probabil, Ion Lungu (independent?) au intrat deja în campania electorală, PSD merge în gol, fără candidat.

Cum odată cu modificarea legii electorale preşedintele Consiliului Judeţean nu mai este ales uninominal, bătaia va fi pe funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

În aceste condiţii, la vârful PSD Suceava, dar şi la nivel naţional, există o presiune ca şeful filialei, Cătălin Ioan Nechifor, să-şi asume candidatura pentru cea mai vizibilă luptă electorală, cea pentru Primăria Suceava.

Conştient că cel mai probabil va pierde, indiferent dacă vor fi unul sau două tururi de scrutin, Nechifor refuză să-şi asume candidatura, mai ales gândindu-se oricând poate fi plimbat cu cătuşe la mâini pe la DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 20.000 de euro de la TASA Botoşani, firma familiei Conţac. Acestea sunt motivele pentru care Nechifor insistă să susţină desemnarea fostului prefect Florin Sinescu pentru candidatura la Primărie. Doar că şi în acest caz vorbim de un deficit de imagine pornit tot de la problemele penale pe care le are Sinescu, acesta fiind cercetat de DNA pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

De candidatură fuge şi Ovidiu Donţu şi oricât şi-ar dori să-l "îngroape" pe principalul rival din partid, Nechifor este conştient că nu poate intra în campania electorală pentru primărie cu un candidat atât de slab.

În fine, ar mai fi medicul Tiberius Brădăţan, cel care nu se confruntă cu probleme la fel de mari de imagine ca ale colegilor de partid, dar care din motive care îmi scapă fie nu îşi doreşte funcţia, fie nu este agreat de partid.

Despre varianta Cuşnir nici n-are rost să mai discutăm, pesediştii lămurindu-se că asta ar fi cea mai proastă alegere pe care ar putea să o facă.

Posibila candidatura a lui Nechifor la primărie prinde contur dacă ne uităm la declaraţiile şefului PSD Suceava din ultimele săptămâni. Pentru Nechifor, principalul inamic nu mai este Flutur, aşa cum ne-am aştepta, ci Lungu, aflat şi el într-un soi de campanie electorală.

Chiar dacă PSD va câştiga majoritatea în Consiliul Judeţean, lui Nechifor i s-a sugerat că nu va mai fi susţinut pentru funcţia de preşedinte. Aşa se face că deşi ştie că nu poate câştiga Primăria Suceava, Nechifor altă şansă de a rămâne în politică nu are.

Evident, până în vara anului viitor se pot întâmpla multe lucruri care să răstoarne actualele calcule ale păpuşarilor din PSD.

foto: svnews.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii