Moleşeala lui Flutur îi îngrijorează pe liberali. Pardău şi Bălan pândesc de pe margine

Moleşeala lui Flutur îngrijorează liberalii suceveni. Pardău şi Bălan pândesc de pe margine

Rămas deja de vreo două luni fără funcţie executivă la nivel naţional în partid, Gheorghe Flutur continuă să fie absent din judeţul Suceava. Dacă până acum avea scuza că are treburi importante la Bucureşti ori aiurea prin ţară, motiv pentru care nu poate să facă muncă efectivă de partid în Suceava, astăzi Flutur nu-şi mai poate motiva în niciun fel totalul chiul din peisajul politic judeţean.

Tot mai mulţi lideri liberali cu care am discutat în ultima vreme sunt foarte îngrijoraţi de lâncezeala co-preşedintelui PNL Suceava. Dacă până nu demult optimismul era starea de spirit printre liberali, acum predomină grija. Cei mai mulţi şi-au luat deja gândul de la o victorie clară la alegerile locale din vară. Liberalii sunt conştienţi că nu pot câştiga doar pe un vot negativ faţă de PSD şi Nechifor, deşi 2012-2016 a fost cel mai slab mandat de după '89 la Consiliul Judeţean Suceava.

Liderii liberali sunt convinşi că dacă nu vor obţine majoritatea în Consiliul Judeţean şansele să-şi impună preşedintele sunt aproape zero. Or, dacă nu va obţine preşedinţia CJ, viitorul lui Flutur în partid nu este roz.

După colţ pândesc Ioan Balan şi Dumitru Pardău. Cel dintâi ar avea evident prima şansă dacă îl va învinge pe Lungu în cursa pentru Primăria Suceava, în timp ce al doilea, perceput ca susţinut de servicii, versatil, aterizând mereu în picioare indiferent de guvernare, cu conexiuni puternice la Bucureşti, pare să aibă voinţa, argumentele, sprijinul şi resursele necesare pentru o astfel de revendicare.

Ne aşteaptă un an foarte interesant, dragi prieteni, iar mişcările tectonice din PNL Suceava merită urmărite.

Foto: jupanu.ro

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Toate au o exlicatie , domnule Zara . Moleseala lui Flutur are legatura cu exlicatiile pe care le da Flutur la organele abilitate . Ce explicatii ? Cautati , ca de aia sunteti in presa .

    RăspundețiȘtergere