Procesul PSD face valuri: judecătoarea Victoria, recuzată, Logigan şi-a luat concediu. Probă cu înscrisuri, admisă bizar de instanţă

Apelul formulat de PSD împotriva sentinţei Judecătoriei Suceava prin care a fost respinsă lista candidaţilor pentru Consiliul Local şi-a mai consumat o etapă.

La termenul de vineri, la ora 12.00, completul de judecată a apărut într-o formulă modificată. Preşedintele completului, Oana Daniela Victoria, a anunţat că judecătoarea Anca Logigan şi-a luat concediu de odihnă, fiind înlocuită cu judecătoarea Nadia Mina Codău.

În plus, judecătoarea Oana Daniela Victoria a anunţat că împotriva ei contestatorul Vasile Cioban a formulat o cerere de recuzare. Motive ar fi, aşa cum am explicat într-un articol publicat dimineaţă (click aici). Pe scurt, deşi cei patru avocaţi ai PSD au cerut doar termen pentru pregătirea apărării, judecătoarea Oana Daniela Victoria i-a sfătuit să ceară proba cu confruntarea listelor de susţinători cu listele electorale permanente. Demers inutil, consider eu, pentru că indiferent de rezultatele confruntării listele de susţinători depuse de PSD rămân nelegal completate.

La termenul de astăzi, instanţa a acceptat în mod bizar o probă cu înscrisuri solicitată de avocatul Vasile Tudor prin care, afirmă el, s-ar demonstra că persoanele înscrise pe listele de susţinători se regăsesc şi în listele electorale permanente în urma unei verificări făcută de către PSD. Suspect este că și procurorul de ședință a fost de acord cu admiterea probei. În fine, deşi proba a fost admisă, consider că nu are nicio relevanţă în dosarul cauzei pentru că, repet, listele de susţinători depuse de PSD la Biroul Electoral de Circumscripţie al judeţului Suceava rămân incorect completate, adică nelegale pentru că nu respectă condiţia de formă.

Pe de altă parte, pentru că instanţa nu a primit răspunsuri de la Biroul Electoral şi Primărie, a fost acordat un nou termen pentru ora 14.30.

Menţionez că cererea de recuzare depusă de contestatorul Vasile Cioban nu suspendă judecarea cauzei, dar împiedică pronunţarea. Adică, în cazul în care cererea va fi respinsă, completul se va pronunţa abia atunci pe apelul PSD, iar dacă cererea va fi admisă, dosarul va fi repartizat unui alt complet de judecători.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii